Budapest 2017. Feb. 05. (10:00)

Belvárosi Betyárok: Fejforgató lemezbemutató koncert


Belvárosi Betyárok: Fejforgató lemezbemutató koncert

Belvárosi Betyárok: Fejforgató
lemezbemutató koncert
2017. február 5. (vasárnap), 10:00, Puskin Art Mozi

A Belvárosi Betyárok játékos, irodalmi ihletésű dalszövegekre írt dalai különböző népek zenéin és olyan alapműfajokon kalauzolják át a gyerekközönséget, mint a magyar népzene, a bluegrass, a country vagy épp a reggae. Ebbe a különleges egyvelegbe hallgathatnak bele kicsik és nagyok a duó lemezbemutató koncertjén, 2017. február 5-én a Puskin Art Moziban.

Az ifjú zenerajongók újdonsült kedvencei, a Belvárosi Betyárok műsora egy régóta fennálló hiányt pótolt a hazai színtéren, hiszen olyan koncepcióval és igénnyel született, miszerint a gyerekeknek is kijár az okos, zenei szórakozás. Dalaik különlegessége, hogy egyszerre több irányba is működnek – a kicsiknek szóló, rengeteg humorral, nyelvi leleménnyel megírt dalszövegek olyan rejtett tartalmat is hordoznak, amelyek a felnőtt közönséget is megszólítják.

A Belvárosi Betyárok zenekar Váray László dalszerző gyerekzenekara. Műsoruk saját szerzeményekből és versmegzenésítésekből áll, hangszerismertetőkkel- és elsősorban a közös éneklésre épülő gyerekprodukciójukkal sikeresen koncerteznek az ország intézményeiben, fesztiválokon és külföldi magyar közösségekben is. Első, saját dalaikat tartalmazó lemezük 2016. november elején látott napvilágot, Fejforgató címmel. Az album 16 dala rengeteg kalandot és vidám történetet mesél el.

A lemez „slágere”, a Láss világot! című dal mantra és jókívánság is egyben. Ebben a nótában arról és azért énekelnek a Betyárok, hogy a négyéves, Zalán nevű kisfiú szeme meggyógyuljon, és rengeteg csodát lásson a világban. A történet még két éve, 2015 nyarán kezdődött, amikor egy közös barát hívta fel a zenekar figyelmét egy győrasszonyfai családra, ahol a kisfiúnak, Zalánnak súlyos szembetegsége, úgynevezett retinoblasztómája van, amely mindkét szemét érinti. A kisfiú hároméves korára több mint 31 műtéten és 51 altatáson esett át. A Betyárok pedig segíteni szerettek volna, úgyhogy felvették a kapcsolatot a családdal és jótékonysági koncertet szerveztek a nekik. Erre az alkalomra született meg a Láss világot! című dal is.
A zenekar kezdeményezésére, egy jótékonysági szervezet segítségével adományokat gyűjtenek Zalán gyógyulására.

Belvárosi Betyárok
A 2014-ben alakult duó alapítója Váray László, szövegíró, énekes, a Colombre Band frontembere, a formáció másik tagja pedig Valastyán Tamás dobos, aki ütőhangszereken, elsősorban cajonon muzsikál. Laci a dalokat eredetileg unokaöcsiknek és unokahúgoknak írta, hogy ünnepekkor, összejövetelekkor együtt énekelhessen a család – ezért van szinte minden dalnak a valóságban is létező főhőse és igazi története.

A Láss világot! klip linkje: https://www.youtube.com/watch?v=QmwT6JRjZOw

További információ: www.facebook.com/belvarosi.betyarok/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek