Budapest 2016. Sep. 10. (17:30)

Big Daddy Wilson & Ripoff Raskolnikov a Kobuciban


Big Daddy Wilson & Ripoff Raskolnikov a Kobuciban

Szeptember 10-én, szombaton igazán nívós programmal várja a blues rajongóit a Kobuci. Az amerikai Big Daddy Wilson jól ismert név Magyarországon, idestova 4-5 éve visszatérő vendége a legjobb fesztiváloknak és kluboknak. A lassan nálunk is legendás státuszt kivívott Ripoff Raskolnikovval évek óta kölcsönösen tisztelik egymás munkáját, Magyarországon is voltak már közös fellépéseik. A Kobuci színpadán ezúttal mindkettőjük bandáját hallhatjuk, előttük a Terra Profonda lép fel.

 

A Kobuci kert színpadán a népzene, a világzene, a jazz vagy a szintén egyfajta népzeneként megélhető blues művészei nem pusztán egymás mellett, hanem már a kezdetektől fogva egymás tradícióiból is merítve, egymást inspirálva jelentek meg.  Közismert, hogy ezeknek a zenei beszélgetéseknek az egyik különleges, ünnepi alkalma az évente megrendezésre kerülő Blues Fesztivál, ahol a műfaj nemzetközi és hazai hírességeit és mestereit egy közös muzsikálással mutatjuk be az élőzene szerelmeseinek. A mára Budapest legfontosabb bluesfesztiváljává érett rendezvénysorozat elsődleges célja egy olyan zeneimádó réteg megszólítása, aki majd a delta-, a chicagoi-, vagy éppena southern soul-bluesból közvetlenül táplálkozó zenéket átélve tekinthet vissza saját blues-kultúrájára: Ferenczitől kezdve a Mojo Workings-ig vagy éppen Pribojszkiig, hogy csak a nálunk korábban felvonultatott legfontosabb neveket említsük.

 

Szombaton, a hagyományokat folytatva nem kisebb blues csillagot lát vendégül a Kobuci, mint Big Daddy Wilsont. A meghívó zenekar,Ripoff Raskolnikovval az élen minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés mindannyiunkat felemelni képes, eleven formája is. Ripoff dalszövegei sokszor a költészet közeléből szólalnak meg, muzsikája pedig a nagy példaképek, John Lee Hooker, Tom Waits vagy Blind Willie McTell spirituális erejéből táplálkozik.

 

Big Daddy pedig nem más, mint a funk, a soul, a gospel és a country gyökereit a bluesban újragondoló Mester, akinek az élete és a zenéje szinte elválaszthatatlanok egymástól. Pályáját gospel énekesként kezdte, és talán éppen ez az oka, hogy ez az alkotói világ olyan sokat tud a blues spirituális tartományairól. Különös módon a blues hagyományaival Európába való áttelepülése után, Németországban találkozott, és olyan barátoktól tanult, mint Champion Jack Dupree, Louisiana Red vagy éppen Eddie Boyd. Karrierjét pedig számtalan szakmai elismerés, tizenkét album és mára természetesen a világhír kíséri.

 

További információ: www.kobuci.hu

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek