Budapest 2015. Nov. 21. (21:00)

Budapest - Vienna Jazz Connection (A/H)


Budapest - Vienna Jazz Connection (A/H)

KÖZREMŰKÖDIK:

Sophie Hassfurter - szaxofon
Oliver Kent - zongora
tba - nagybőgő
Juhász Márton - dob

 

A jelenleg jobbára Németországban működő Juhász Márton nem csak hogy egyike a legfoglalkoztatottabb dobosainknak, de egyben az egyik legsokoldalúbb is köztük. Elég csupán felsorolásszerűen megemlíteni azokat a formációkat, amelyek vezetőjeként vagy teljes jogú tagjaként az Opus színpadára lépett már – Euro-African Playground, Szőke Nikoletta Quartet, Bacsó Kristóf TRIÁD, Alan Benzie Trió – , meg sem említve az esetenkénti vendégszerepléseit, hogy kijekenthessük: olyan művész, aki bármilyen műfajban otthosan mozog, s akinél egyetlen kritérium a produkció kiemelkedő színvonala a maga kategóriájában. Folytonosan fejlődő, újat kereső művész, aki a nemzetközi jazzmuzsikus-társadalom teljes jogú tagjaként újabb és újabb zenészekkel kerül kapcsolatba és hoz létre új produkciókat, vagy vesz részt aktívan azokban.

 

Ezúttal a kimagaslóan élénk osztrák jazzélet néhány hasonlóan fiatal szereplőjével álltak össze kvartetté. A Bécsben élő szaxofonos, Sophie Hassfurther Salzburgban, Bécsben, majd Amsterdamban tanult. Első lemeze 2011-ben jelent meg Orient Express címmel, s olyanokkal játszott együtt, mint Mathias Rüegg, Wolfgang Reisinger, Peter Herbert, David Tronzo, Huw Warren, vagy a Jazzit Stage Orchestra projekt tagjaként annak vendégszólistájával, David Murray-vel. Számos európai jazz fesztiválon, így a North Sea és a Saalfelden Jazz Fesztiválokon is színpadra lépett már.

 

Az 1969-ben Innsbruckban született, kétszeres Hans-Koller díjas zongorista, a bécsi és a grazi zeneakadémia tanára, Oliver Kent tanulmányai végeztével 1993-95 között New Yorkban dolgozott olyanokkal, mint Eddie Henderson, vagy Valerie Ponomarev trombitások. Bécsbe visszatértét követően hamar az osztrák jazz szcéna jelentős figurájává vált, s rendkívül széles azoknak a művészeknek köre, akikkel együtt dolgozott: Sheila Jordan, Leo Wright, David Friedman, Hannibal Marvin Peterson, Mark Murphy, Howard Johnson, Lou Tabakin, Clark Terry, Delfayo Marsalis, Concert Jazz Orchestra Vienna, Jazz Big Band Graz, Nguyen Le, Ron McClure, Bobby Shew, Pete Yellin, Ingrid Jenson, Alvin Queen, Vincent Herring, Bobby Watson, Jim Pepper, The New York Voices, Take Six, Ed Neumeister, Warren Vache, Wolfgang Muthspiel, Don Menza, Patti Austin, John Hollenbeck, Theo Blackman, Kurt Elling, John Hendricks, Bennie Mauphin, Grant Steward, Dusko Goykowich, Benny Baily, Dzihan & Kamien, Mario Gonzi, Roman Schwaller, Jimmy Cobb, Johnny Griffin, Paulo Cardoso, Johannes Enders, Andy Schaerer, Franko Ambrosetti, Benny Golson, vagy Ferdinand Powell.

 

sophiehassfurther.com 
oliverkent.com 
martonjuhasz.com 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek