Budapest 2014. May. 29. - 2014. Jun. 01

Budapest Essentials Festival / Vasárnapi Party Jegy


Budapest Essentials Festival / Vasárnapi Party Jegy

Óriási fesztiválhelyszínné válik Budapest!

Nagyszabású, egész Budapestet érintő fesztivál szerveznek május végén Budapest Essentials néven a fővárosban, több tucat önálló helyszínen. 

Budapest, 2014. május 29-e (csütörtök) és június 1-e (vasárnap) között az első alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Essentials fesztivál az elmúlt évek fejlődései nyomán megújult Budapest image ünnepe.

Az esemény célja a város pozitívumainak kihangsúlyozása, a megszokott lokációk szokatlan kontextusba helyezése, valamint a budapesti életérzés közkinccsé tétele – mindez a kikapcsolódás, a szórakozás, a rekreáció, a kultúra és a gasztronómia bűvkörében. A négy napos városi fesztivált lokálpatrióta húzónevek, külföldi fellépők, közösségépítő programok, valamint különleges gasztronómiai kedvezmények jellemzik. Helyszínünk a város, színpadjaink a klubok, a díszletünk pedig Budapest!

A közösségépítő mozgalomként, illetve koncert- és partysorozatként is aposztrofálható Budapest Essentials változatosságával emelkedik ki az urbánus fesztiválok mezőnyéből, hiszen 13 élvonalbeli szórakozóhely, Essentials-specifikus kedvezményeket kínáló vendéglátóhelyek, kulturális és rekreációs programok, továbbá releváns rendezvények keverékéből hoz létre egy, a város minden ízéből kóstolót adó Budapest koktélt.

A prémium szórakozóhelyek kollekcióját – amely egy minden ízlésnek kedvező stíluskavalkád – a budapesti éjszakai élet olyan képviselői erősítik, mint az elektro szentély Corvintető, a hipszter epicentrum Toldi, a felhajtott gallérú Trafiq, a művésztelep-romkocsma fúziót megtestesítő WNDRLND, a harapósan vad Fogasház, a műfajokban lubickoló Akvárium, a kiküldött tudósítóval operáló kolor vagy épp az örök reneszánszát élő Ötkert.

A 13 éjszakai csomópont között testvériesen elosztott fellépő felhozatal sokszínűsége a helyszínek diverzitását tükrözi, ugyanis a műfajpaletta a jazztől egészen a technoig terjed. Táncalapanyag terén többek között Nabiha, Alex Metric, Kraak&Smaak, a Duff Disco, Joyce Muniz, Jillionare, Dizzy Bell és DJ Yoda teszi le a cipőtalpak alá névjegyét.

Az organikusan burjánzó városi művészeteket divat- és design centrikus art shopok képviselik. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: a szitanyomás és az ökodesign kávéillatú tanulószobája, vagyis a Printa, a Budapest patrióták egyenruháit biztosító BP Shop, valamint a magyar képző- és iparművészet ékszerdoboza, a rododendron. 
A Budapest szövetébe mélyen beágyazódott urbánus kultúrát a startup színfalak mögé bepillantást engedő open office day, a sablonmentes múzeumlátogatások, a nem éppen tériszonyos Tip Top Bar Rooftop színházának előadásai, a több témával támadó városi túrák, az EuShorts Filmfesztivál, valamint a WAMP designvásár segítenek előbányászni. Az eseményhez továbbá csatlakozik a Szépművészeti Múzeum, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint számos budapesti fürdő is, amelyek a fesztivál belépőjegyével szintén ingyenesen látogathatóak lesznek a négy nap alatt.

A gasztronómiai élményekről és kedvezményekről egyebek mellett a papírpohárból kanalazható leves műfajának meghonosítója, a LEVES, a kóser gasztronómiát magyarosra finomhangoló Macesz Huszár, a kávéspecialista My Little Melbourne, a Liszt Ferenc tér legfrissebb attrakciója, a Cirkusz, és a lángszórónál is perzselőbb burgerekkel bombázó W35 gondoskodik.

Az esemény sajtótájékoztatóján 2014. március 27-én az Ötkertben öt felszólaló tolmácsolásában bemutatásra került az a budapesti életérzés, amelyet a fesztivál képvisel. Felszólalt Dr. Csókay Gergely főszervező (Ötkert), Csanda Gergely társszervező (Meex és Budapest Fridge), Nádas Patrik társszervező (Fogasház), Száraz István szakmai partner (We Love Budapest, Trafiq), valamint Horváth Máté zenei felelős (Skalar Music Hungary, New Beat, Urban Art Form Hungary). 

Az eseményt tovább erősítő My Essentials Team tagjai között olyan képviselőket köszönthetünk még, mint Szendrő Péter belsőépítész, Lakatos Márk stylist, Éder Krisztián dalszerző-szövegíró és divatfotós, Fehér Balázs, a Carbonfools frontembere és Tomcsányi Dóri divattervező. A fesztivál fő szponzora a Heineken Hungária Zrt, akik a tavalyi év folyamán ünnepelték 140 éves jubileumi meglétüket, akár csak Budapest fővárosunk, amelyet szintén 140 évvel ezelőtt egyesítettek.

05. 29 csüt.      05. 30. péntek       05. 31. szombat        05. 31. vas.

LAVALAVA


@ GOZSDU SKY TERRACE / 19:00

BLAHALOUISIANA


@ GOZSDU C UDVAR / 18:00

CITYMATINÉ // PIRATE LIFE WITH SEBO K


@ PALATINUS STRANDFÜRDŐ /10:00

LAVALAVA OPEN AIR SPECIAL X MOBILEE ROOFTOP PARTY


@ CORVINTETŐ / 14:00

LEANDER RISING


@ BUDAPEST PARK / 19:00

PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA


@ BUDAPEST PARK / 19:00

HOLALO DJ SET


@ TESLA.RAR / 18:00

OFFICIAL CLOSING PARTY // BUDAPEST ESSENTIALS ALL STARS


@ INSTANT / 22:00

GARDEN CITY MOVEMENT


@ GOZSDU MANÓ KLUB / 21:30

BERMUDA


@ GOZSDU C UDVAR / 20:00

REVUE


@ GOZSDU SKY TERRACE / 18:00
 

ADORI OFFICE FEAT. KERÉNYI ÁKOS + DANIEL BROWNWOOD


@ KONTRA KLUB / 22:00

DUFF DISCO


@ GOZSDU SKY TERRACE /20:00

A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I.


@ BUDAPEST PARK / 19:00
 

DIZZY BELL


@ CORVINTETŐ / 22:00

SOULCLAP BUDAPEST FEAT. CHLOE MARTINI


@ GOZSDU MANÓ KLUB / 21:00

GORILLAZ SOUND SYSTEM DJ SET


@ KÖZPONTI VÁSÁRCSARNOK /19:00
 

NABIHA


@ AKVÁRIUM KLUB / 22:45

FARBWECHSEL LIVE SESSIONS #3 // ALLEY CATSS & S OLBRICHT ALBUM LAUNCH


@ KONTRA KLUB / 22:00

BESTIAL MOUTHS (USA) // KÜSS MICH DJS


@ KONTRA KLUB / 21:00
 

FLICFLAC


@ TRAFIQ BAR / 00:30

ISAAC TICHAUER


@ KIOSK BUDAPEST / 22:00

AQUARIUS HEAVEN


@ GOZSDU MANÓ KLUB / 21:30
 

KINGDOM


@ TOLDI KLUB / 00:30

JOYCE MUNIZ


@ BOB / 22:00

SHIT ROBOT


@ KIOSK BUDAPEST / 21:30
 

TEENAGE MUTANTS


@ URIMURI / 00:30

WHOMADEWHO


@ AKVÁRIUM KLUB / 22:00

GEORGE EZRA


@ HELLOBABY BAR&CLUB /22:00
 

THE HERBALISER DJ


@ FOGASHÁZ / 00:30

BENOIT & SERGIO


@ URIMURI / 00:30

GUSGUS DJ SET BY PRESIDENT BONGO


@ HOLDUDVAR / 22:00
 

THE JILLIONAIRE


@ CORVINTETŐ / 00:30

BP CLOTHING PRESENTS: DJ YODA


@ FOGASHÁZ / 00:30

PRLMNT PRESENTS: OUR HOUSE


@ PRLMNT / 22:00
 
 

DBRIDGE, JUBEI, SP:MC


@ CORVINTETŐ / 00:30

ELECTRIC CASTLE PROMO PARTY BUDAPEST


@ A38 / 23:00
 
 

JAZZANOVA


@ HOLDUDVAR / 00:30

2MANYDJS


@ AKVÁRIUM KLUB / 00:30
 
 

KRAAK & SMAAK


@ HELLOBABY BAR&CLUB /00:30

HNNY


@ TOLDI KLUB / 00:30
 
 

TOM SELECT PRES. GREGORYTHME


@ TOLDI KLUB / 00:30

MARK KNIGHT


@ HELLOBABY BAR&CLUB /00:30
 
 

YUKSEK + ALEX METRIC (THE ALEXANDERS)


@ ÖTKERT / 00:30

RODRIGUEZ JR, AND.ID (LAVALAVA)


@ CORVINTETŐ / 00:30
 
   

SCRATCH PERVERTS


@ FOGASHÁZ / 00:30
 
   

TIGER & WOODS


@ URIMURI / 00:30
 
   

WAZE&ODYSSEY


@ ÖTKERT / 00:30
 
   

ALEKS FARDEL


@ AKVÁRIUM KLUB / 02:00
 
   

JONAS RAHTSMAN


@ ÖTKERT / 02:00

 


 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek