Budapest 2014. Nov. 01. (20:00)

Cabaret Mendrano


Cabaret Mendrano

Cabaret Medrano

 A budapesti székhelyű Cabaret Medrano 2011-ben ünnepelte 10 éves jubileumát. 2007-ben jelent meg a zenekar első CD-je Éjszakai járat címmel, 2010-ben pedig a második, az Ez mind nem volt.

A Cabaret Medrano zenekar sok mindenben rokonítható a Marseille környéki dél-francia alternatív együttesekkel. Zenéjük különlegesen ötvözi a klezmer, a gipsy és a balkáni motívumokat. Pergő latin ritmusok kísérik a csak rájuk jellemző, eredeti, szilaj, táncra csábító zenét, ami gyakran elvarázsolja a közönséget. Írták róluk egyszer azt is, hogy mintha Tom Waits, Paolo Conte és Viszockij zenélne együtt egy párizsi orfeumban. A zenekar több szállal kötődik a pesti kortárs színház és filmvilág alkotóihoz is.

Az együttes egyik alapító tagja és frontembere Kamondy Imre énekes, dalszerző, színész, aki több magyar filmben és darabban játszott főszerepet a ’80-as években. A másik alapító tag, a szintén dalszerző, szövegíró Verebes György (vajdasági festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője) színpadi improvizációi erős karaktert adnak az élőzenei produkcióknak. A koncertek meghatározó szólistája György Andrea hegedűn, aki 2012-ben csatlakozott a zenekarhoz. Horváth Gábor az underground zenei életből sokak által ismert és kedvelt basszusgitáros. Az együttes dobosa a lendületes, energikus játékáról ismert Szert Zsigmond. Grénus Tímea klarinét szólamai mind a táncos, mind a lírai darabokat alátámasztják. A fellépéseken Dudás Zsombor Koala erősíti az ütős szekciót, valamint fellépőként üdvözölhetjük az attraktív, szinte minden hangszeren játszó, multitalentumot, Darvas Benedeket is, aki több darab mellett a Parasztopera zeneszerzője, és számos kitüntetés mellett zeneszerzői munkásságáért 2004-ben megkapta Budapest Pro Urbe-díját.

A fanyar és ironikus dalszövegek túlnyomórészt Kamondy Imre szerzeményei. Kissé elrajzolt, groteszk, nagyvárosi figurák történetei az éjszakában. A mai Budapest görbe tükörben.

Tagok:

Kamondy Imre - ének, dalszövegek, harmonika / lead vocals, lyrics, accordion 

Verebes György - zongora, ének, dalszerzés / piano, vocals, songwriting 
György Andrea - ének, hegedű, dalszerzés / violin, vocals, songwriting 
Horváth Gábor - basszusgitár / bass guitar 
Szert Zsigmond - dob / drums 
Grénus Tímea - klarinét / clarinet

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek