Budapest 2014. Sep. 30. (19:30)

Charlotte Coulaud és a Pannon Filharmonikusok - Orosz századforduló


Charlotte Coulaud és a Pannon Filharmonikusok - Orosz századforduló

Közreműködik:

Charlotte Coulaud
zongora

Vezényel:

Bogányi Tibor
  • Rachmaninov: II. (c-moll) zongoraverseny, op. 18
  •  
  • Csajkovszkij: Manfréd-szimfónia, op. 58
A Pannon Filharmonikusok az egyetlen nem fővárosi zenekar, amely évről évre önálló bérletet hirdet a Művészetek Palotájában, már több mint tíz esztendeje. A kapcsolat a kezdetek óta tart, hiszen a pécsi együttes a Müpa megnyitása után egy-két héttel már bérletes koncertet játszott a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, emellett a Szimfonikus felfedezések sorozatnak is állandó szereplője. A zenekart 2011 óta vezeti Bogányi Tibor. A fiatal gordonkaművész-karmester Finnországban építette fel karrierjét, Magyarországon némileg szokatlan repertoárral, különös vonzalommal a nagyromantika jegyében fogant, nagyzenekari alkotásokhoz. Ezen a hangversenyen is ez a stílus képviselteti magát egy sláger népszerűségű zongoraverseny és egy sajnálatosan ritkán játszott, nagyszabású, Byron azonos című költeményén alapuló szimfonikus mű révén - mindkét alkotás az orosz romantika emblematikus darabja. 
Rachmaninov 1901-ben befejezett zongoraversenyét a Franciaország egyik legrangosabb versenyét 2013-ban megnyerő fantasztikus tehetség szólójával hallhatjuk. Charlotte Coulaud nyolcévesen lépett fel először zenekarral, a hegedűs-karmester dédnagyapja, Constantin Bobescu tiszteletére rendezett hangversenyen.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.


Rendező: Művészetek Palotája

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek