Budapest 2016. Nov. 19. (19:00)

Christopher Park


Christopher Park
Rising Stars - Müpa (Fesztivál Színház)
  • Brahms: Variációk és fúga egy Händel-témára, op. 24
  • Olga Neuwirth: Trurl-Tichy-Tinkle (a Wiener Konzerthaus és az ECHO felkérésére, az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával)
  • Stravinsky: Három tétel a Petruskából

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) 1995-ben elindított Rising Stars sorozata keretein belül a szervezetet alkotó koncerttermek évente újabb és újabb ifjú tehetséges muzsikusokat, együtteseket delegálnak európai hangversenyturnéra, akikkel több éve a Müpa közönsége is megismerkedhet.
Német-koreai zongorista fenomént köszönthetünk Christopher Park személyében, aki tanárai révén a Wilhelm Kempff-féle német és a Lev Oborin-féle orosz zongorista iskola nagy reményű örököse. Első lemezén, amely az egyik legjelentősebb kiadónál jelent meg, orosz szerzők művei szerepelnek, nyitószámként például Stravinsky itt hallható Három tétele, amely rendkívüli technikai igényeket támaszt az előadóval szemben. Park neves zenekarokkal lépett már fel, több díjat is elnyert, 2014-ben pedig a rangos Schleswig-holsteini Zenei Fesztivál Leonard Bernstein-díját ítélték neki. Az ugyancsak nagy hírű Rheingaui Fesztiválon is különdíjat kapott, ezzel az indoklással: játékában technikai felvértezettség és zenei meggyőzőerő párosul, s a zsűrit megnyerő kisugárzásával elbűvölte. 
A koncerten elhangzó, 1861-ben keletkezett, nagyszabású, mintegy félórás variációsorozatot bravúros fúgával koronázta meg Brahms, aki huszonnyolc esztendős volt ekkor, nagyjából annyi idős, mint Christopher Park most. A műsor két klasszikus műve között az osztrák kortárs zeneszerző kifejezetten a Rising Stars program számára készült alkotása csendül fel. Olga Neuwirth darabjait New Yorkban, Párizsban, Londonban játsszák, a legnevesebb dirigensek és előadóművészek mutatják be, s 2002-ben - Pierre Boulezzel együtt - őt választották a Luzerni Fesztivál rezidens zeneszerzőjének.

A Rising Stars-programba jelölte: Wiener Konzerthaus & Musikverein Wien


Rendező: Müpa

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Tánc a Déri Miksa utcában

Tánc a Déri Miksa utcában

Improvizációs kortárstánc-előadással és közös szvingtanulással ünnepelik a tánc világnapját április 29-én, délután fél 5-től a Déri...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).
Új koncertek