Budapest 2015. Oct. 30. (19:00)

Classic Rock Night - Cry Free & Heep Freedom


Classic Rock Night - Cry Free & Heep Freedom

“CLASSIC ROCK NIGHT“
feat. CRY FREE - Deep Purple Cover Band
“In Rock 45/Tribute to Ritchie Blackmore“
& HEEP FREEDOM – Uriah Heep Tribute Band

Igazi csemegével várja a Club 202 a klasszikus rock rajongóit 2015. október 30-án pénteken 20 órától, a Fehérvári úton. Hazánk Deep Purple emlékzenekara, a Cry Free szokásos őszi nagykoncertjére ezúttal az egyre komolyabb sikereket arató Uriah Heep Tribute Band-et, a Heep Freedomot kérte fel vendégszereplésre, akik hozzájuk hasonlóan maguk is többször találkoztak az őket elismerő „anyazenekarral”, és az egyik legaktívabb hazai emlékbanda jelenleg. A legendás 70-es évekbeli „Hard Rock Négyesfogat” csapatai közül kettő előtt is tiszteleg tehát ez a minifesztivál. A „minifeszt” kifejezés azért is helytálló, mert a Heep Freedom a Cry Free javaslatára az előzenekarok esetében megszokott rövidített műsor helyett majdnem teljes játékidőhöz jut az október végi rendezvényen. A két csapat énekesei egymás koncertjén vendégeskednek is, így akik szeretik Scholtz Attila és Körmendi Roland hangját, különleges Deep Purple és Uriah Heep „duettekre” is számíthatnak.

Bár a Cry Free nem a Club 202-ben megszokott régi tagsággal érkezik, azon hagyományán nem változtat, hogy a Fehérvári úti legendás rockmulatóban mindig különleges programmal lép színpadra. A koncertműsor középpontjában ezúttal Ritchie Blackmore áll majd, aki az elmúlt hetekben-hónapokban az egész „classic rock” világot lázba hozta kijelentésével, miszerint közel 20 évnyi visszafogott, akusztikus, reneszánsz muzsikálás után egy rövid turné erejéig visszatér a rock n roll zajos világába. Ez az örömteli hír inspirálta a Cry Free legújabb műsorát, amely a Deep Purple Blackmore által fémjelzett dalainak csokra egy kis Rainbow kitekintéssel, a Mester legemlékezetesebb riffjeivel és legnagyobb szólóival. Ezzel egybecseng, hogy a szeptemberben csatlakozott új CF gitáros, Fülöp Tibor –Blackmore nagy tisztelőjeként –szívesen idézi meg fokozottabban RB hangzását és zenei megoldásait a feldolgozásokban.

A műsor egyik felét a 45. születésnapját ünneplő Deep Purple In Rock lemezanyag adja, amely 1970-ben Ritchie Blackmore javaslatára a ’69-es Concerto for Group and Orchestra finom szimfo-rockját a lehető legnyersebb, legkeményebb köntösbe öltöztetve követte, hogy valódi kinyilatkoztatásként állítsa a zenekart a saját maga által világra hozott új műfaj, a hard rock élére. Október 30-án a Cry Free –egyebek mellett –a teljes eredeti In Rock tracklistát előadja élőben, korabeli extrákkal kiegészítve. A csapat nem először állít emléket az úttörő jelentőségű albumnak, hiszen a 10. CF szülinapon éppen a Wigwamban mutatta be ezt a műsort először, ami Ten Years In Rock címmel CD/DVD formában is napvilágot látott. Most –a 20. születésnap közeledtével –kiderül, hogyan szólalnak meg a 45 éves dalok a jelenlegi Cry Free előadásában.

A Club 202 és a zenekarok szeretettel várják a patinás rock zenék kedvelőit erre a dupla klasszik rock élményre 2015. október 30-án, a mérsékelt 1500 forintos áron.

Csatlakozz az eseményhez: https://www.facebook.com/events/1533665276925315/

http://www.cryfree.hu/
http://heep-freedom.hu/
http://www.club202.hu/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek