Budapest 2014. Sep. 27. (20:00)

Cseh Jazzhétvége: Tara Fuki / Vertigo


Cseh Jazzhétvége: Tara Fuki / Vertigo

20:00-21:00 Tara Fuki
Andrea Konstankiewiczová – cselló, ének 
Dorota Barová – cselló, ének

A Tara Fuki 2000-ben jött létre, amikor a két - egyébként gyermekkora óta zenével foglalkozó - csellista hölgy egymásra talált Brno-ban. Kezdeti közös improvizációik során hamarosan kialakult köztük az a zenei világ, melyet folyamatosan csiszolva létrehozták félreismerhetetlenül egyéni, gazdag kifejezőeszközökkel bíró, lendületes zenéjüket. 

Térben és időben is egymástól jócskán eltérő zenei elemekből kaleidoszkópszerűen összeálló programjuk hiteles, őszinte kalauz a női lélek mélységeibe. Bizonyság erre, hogy a duó rövid időn belül Európa-szerte, majd Amerikában is rendkívül népszerűvé vált. Lemezeiket, koncertjeiket egyaránt kitörő lelkesedéssel fogadta Franciaország, Anglia, Németország, Ausztria, Svédország, Olaszország, Lengyelország, Hollandia, Ukrajna vagy épp Közép-Amerikai fesztiváljainak és koncerthelyszíneinek közönsége. Hazánkban 2003-ban a Mediwave-en hódították meg egy csapásra – nemcsak férfi – hallgatóikat.

www.tarafuki.eu

21:30-23:00 Vertigo
Vojtěch Procházka - zongora
Marcel Bárta - szopránszaxofon, basszusklarinét
Oskar Török - trombita
Rastislav Uhrík - nagybőgő
Daniel Šoltis - dob
Dorota Barová – cselló, ének

Az egy évtizede működő, Csehország kiváló jazz muzsikusaiból álló Vertigo mind kvintett formában, mind Dorota Barovával, a Tara Fuki duó egyik csellistájával kiegészülve folyamatos szereplője a cseh jazzéletnek. Már 2005-os Vertigo Qintetcímmel megjelent első albumuk elnyerte a „Cseh Grammy”-nek is nevezett Zlaty Andel (Arany Angyal) díjat a legjobb jazzlemez kategóriában. Azóta több kiadványuk is megjelent, közülük a kritikusok által forradalmian egyéni hangvételűnek minősített Metamorphosis 2011-ben ismét Zlaty Andel-díjas lett.

A csapat zenéjét eredetiség, kifinomult kompozíciók, remek improvizációk jellemzik, köszönhetően valamennyi tag folyton megújuló zenei kreativitásának. Egytől egyig komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező, jeles képviselői hangszereiknek, akik számos díjat nyertek és együtt játszottak a nemzetközi jazz számos elismert előadójával.

A Cseh Jazzhétvége alkalmából egészen friss, idén tavasszal megjelent és májusban mind a prágai, mind a brno-i jazz fesztiválon zajos sikert aratott Taj című albumuk anyagából is ízelítőt kapunk.

www.vertigoquintet.com

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek