Budapest 2015. Feb. 21. (19:00)

Czidra László Emlékhangverseny


Czidra László Emlékhangverseny

A magyar szecessziós építészet egyik remeke, a Nádor Terem ad helyet újra a hagyományosan már évek óta megrendezett Czidra László emlékestnek.

Immáron 14. alkalommal emlékeznek Czidra Lászlóra barátai, volt növendékei és tisztelői egy színvonalas, sokszínű koncert keretein belül. Czidra László Liszt-díjas furulyaművész, kiváló európai hírű szólista, zenetudós, zenepedagógus, a magyar régizene mozgalom egyik első úttörője 1943-ban született Budapesten.

1970-ben alapította meg a Camerata Hungarica együttest, a régizene előadási gyakorlat meghívott előadója volt a budapesti zeneakadémián. A magyar zenei élet sok kiválósága emlékszik ezekre az órákra nagy nosztalgiával, milyen sok szakmai tudást, zenei szemléletváltást, emberséget tanulhattak Tőle. Mind emellett számos pedagógia célú kottakiadvány szerzője, készítője, melyekből ma is tanítanak a zeneiskolákban. Az Országos Furulyaverseny, melyet a magyar alapfokú zeneoktatásban résztvevő növendékek számára rendeznek három évente, 2007-ben az ő nevét vette fel. Munkásságát 2001. január 21-n bekövetkezett hirtelen halála szakította meg, akkor a magyar zenei élet az Óbudai Társaskörben emlékkoncerttel emlékezett meg rá első alkalommal.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek