Budapest 2015. Feb. 15. (19:30)

Demény Balázs és az Óbudai Danubia Zenekar - Klasszikus és modern


Demény Balázs és az Óbudai Danubia Zenekar - Klasszikus és modern

Közreműködők:

Demény Balázs
zongora
Danubia Szimfonikus Zenekar

Vezényel:

Hámori Máté
  • Sándor László: Et transfiguratus est
  • Beethoven: IV. (G-dúr) zongoraverseny, op. 58
  •  
  • Csajkovszkij: VI. (h-moll, "Patetikus") szimfónia, op. 74
A 2014-es esztendő új korszakot jelent az Óbudai Danubia Zenekar két évtizedes történetében: hosszú idő után, Héja Domonkos utódaként új művészeti vezető kezdte meg munkáját az átlagéletkorát tekintve még mindig fiatal együttes élén. Az 1983-ban született Hámori Máté hivatásos muzsikusként még nincs tíz éve a pályán, de már számos érdekes és nagy jelentőségű kezdeményezést jegyez. Vásáry Tamás asszisztenseként 2009 óta segíti a Kodály Zoltán Világzenekar munkáját, és szintén azóta vezeti a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Szimfonikus Zenekarát. A 2010/11-es évadban fesztivált szervezett Liszt Ferenc műveiből Debrecenben, csatlakozva az országos ünnepségsorozathoz.
A koncert szólistája még nála is fiatalabb: Demény Balázs 1989-ben született Kolozsváron, tizenöt éves korától tanul Budapesten, és számos versenyen ért el előkelő helyezést: 2006-ban második lett a budapesti Ferenczy György Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen, majd egy évvel később a Békéscsabai Szakközépiskolai Zongoraversenyen is. 2011-2012-ben a berlini Hanns Eisler Zeneművészeti Főiskola ösztöndíjasaként tanult, a budapesti Zeneakadémián várhatóan 2014-ben szerzi meg diplomáját. 
A műsort a fiatal zeneszerző-generáció egyéni hangú képviselője nyitja. A Ligeti György művészete előtt tisztelgő kompozícióval Sándor László - maga is az Óbudai Danubia Zenekar alapító tagja - elnyerte a 2013-as Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőverseny nagyzenekari kategóriájának harmadik díját, valamint megkapta a Művészetek Palotája különdíját, amelyet az intézmény a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem akusztikai lehetőségeit legjobban kihasználó darab szerzőjének ajánlott fel.


Rendező: Művészetek Palotája

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek