Budapest 2015. May. 16. (20:00)

Duna Szimfonikus koncert cimbalommal


Duna Szimfonikus koncert cimbalommal

A Duna koncert programja úgy lett összeállítva, mintha Magyarország névjegye lenne. Minden, a programban felcsendülő műnek valamilyen kapcsolata van hazánkkal, vagy magyar volt a szerző, vagy idegen szerző valamilyen Magyarországgal kapcsolatos darabját hallhatják.

A Duna Szimfonikus Zenekar 1961-ben alakult. Az azóta eltelt időben számos rangos belföldi és külföldi hangversenyt adott. A zenekar közel 60 főből áll, tagjai mind Zeneművészeti Főiskolát végzett hivatásos muzsikusok. Repertoárjuk a barokk zenétől a XX. századig felöleli a zeneirodalom szinte minden stílusát. Állandó hangversenyhelyszínük a főváros szívében található BM Duna Palota színházterme. Saját szervezésű felnőtt és gyermek hangversenyeiken kívül rendszeresen fellépnek a főváros különböző zenei eseményein. Gyakori vendégek a Zeneakadémián, a Vigadóban, a Stefánia Palotában, és a Kongresszusi Központban is. Nemzetközi kapcsolataik 1983-ig nyúlnak vissza. Külföldi felkérésre adtak önálló zenekari koncerteket, szerepeltek nemzetközi versenyeken kisérőzenekarként, közreműködtek szcenikus operett, balett, operettgála és oratórikus előadásokban. Rendszeresen fellépnek Németországban, Franciaországban, Svájcban, Hollandiában, Olaszországban. A zenészek nem csak a nagyzenekarban dolgoznak együtt, hanem különféle összeállítású kamaracsoportokban is hangversenyeznek. Állandó karmesterük Deák András mellett magyar és külföldi vendégkarmesterek is gyakran vezényelnek koncertjeiken. Számos hazai vendégművész és külföldi világsztár is fellépett már a zenekarral, mint például Giuseppe di Stefano énekművész Olaszországból, James Galway fuvolaművész Írországból, vagy Ray Charles jazz világsztár az USA-ból.

A koncert során a leghíresebb klasszikus műveket hallhatják vendégeink a Duna Szimfonikus Zenekar előadásában, amely kiegészül egy világhírű, magyar hangszerrel, a cimbalommal. A koncert különleges alkalmat nyújt arra, hogy a közönség a legnépszerűbb komolyzenei műveket - a cimbalom és a szimfonikus zenekar által - olyan különleges, új formában hallhassa, amelyre egyedül Magyarországon van lehetőségük.A cimbalmot elsősorban cimbalomverőkkel szólaltatják meg. A nagyobb dinamikus erő érdekében keményebb szerkezettel látták el a hangszer vázát, valamint több húr hozzáadásával hangok szélesebb skáláját tudja produkálni, amelynek dinamikáját egy pedál segítségével kontrollálják. A koncerten megszólaló hangszerek kombinációján keresztül lenyűgöző magyaros formában hallhatják vendégeink a legszebb klasszikus melódiákat.

 

Lehetőség van arra is, hogy ezt a programot vacsorával egybekötött sétahajózással (Dinner & Cruise ®) rendeljék meg. Vendégeink így egy felejthetetlen előadás és egy romantikus gyertyafényes vacsora élményével gazdagodhatnak.

Programunknál hosstess kíséri ki a vendégeket a hajóhoz, bevárva a színházból érkezőket. A hajó 22 órakor indul.

Legnépszerűbb művek a programból:

J. S. Bach - Levegő - cimbalommal
J. Brahms - Magyar tánc 5 - cimbalommal
T. Albinoni - Adagio - cimbalommal
P.I. Tchajkovsky - Flower Waltz - cimbalommal
G. Gershwin - Kék rapszódia
W. A. Mozart - Kis éji zene
L. v. Beethowen - Für Elise  - cimbalom szóló
B. Bartók - Magyar képek - cimbalommal
L. V. Beethowen - Holdfény Szonáta - cimbalom szóló
H. Berlioz - Rákóczy induló
J. S. Bach - D-Major szónáta  - cimbalom szóló
A. Vivaldi - Four Seasons- tél - cimbalommal
J. Haydn - Rondo all'Ongroise
F. Liszt - 2. Magyar Rapszódia - cimbalommal
V. Monti - Csárdás - cimbalommal
F. Erkel - Palotás
J. Haydn - Farwell Symphony
J. Strauss - Kék Duna keringő
J. Strauss - Cigánybáró - cimbalommal
Z. Kodály - Háry János - Intermezzo - cimbalommal
F. Chopin - As-Minor keringő - cimbalommal

Az előadások 20 órakor kezdődnek.

Időtartam: 90 perc 1 szünettel

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek