Tokaj 2016. Jul. 23. (20:00)

ExperiDance: Ezeregyév Generációk


ExperiDance: Ezeregyév Generációk

A történelem extázisa 21 táncképben

Az ExperiDance Tánctársulat, amely mestere az élményadásnak, a prémium kategóriás kikapcsolódásnak mára az a márkanév lett, mely a mögé felsorakozó szakmai háttérnek köszönhetően - Román Sándor koreográfus, dramaturgok, forgatókönyvírók, zeneszerzők, díszletervezők, jelmeztervezők - a magyar és nemzetközi színházi életben és táncszakmában elhíresülten a tartós, közönségbarát táncszínházi minőség szimbolumává válhatott.

Az osztatlan közönségsiker az alkotókat és a kreátorokat folytatásra, országos turnéra ösztönözte. A társulat július 23-án a tokaji közönséget invitálja egy különleges időutazásra, 21 képben mutatja be a magyar történelem legszebb és legnehezebb pillanatait a Honfoglalástól egészen napjainkig.

A történelmi Kelet és Nyugat határán egyensúlyozó Magyarország múltja páratlanul gazdag. Táncképekben mutatják meg ezt a gazdagságot, a fenséges és a megrázó pillanatokat. Az egyedi történelem-értelmezésben népünk sorsát az angyali és démoni erők küzdelme mellett a férfiak és nők örök ellentéte formálja, de minden jelenet valódi főszereplője a remény és az élni akarás. A magyar, cigány és erdélyi néptáncok mellett távolabbi szomszédaink, a törökök, németek és oroszok táncát is eltáncolják.

A produkciót most az eredeti, alapító tánckarral, mindösszesen 46 kiváló táncművész közreműködésével láthatja a tisztelt nagyérdemű a Tokaj Fesztiválkatlanban. A színpadon a régi és új kedvencek, egykori és jelenlegi táncosok váltják majd egymást a legfőbb szerepekben, megidézve ezzel a Tánctársulat legszebb korszakait.

 

Fellépő művészek és az alkotó stáb:

az ExperiDance alapító és jelenlegi tánckarának tagjai,

Bánházy Eszter

Benkő Dávid

Bistei Judit

Boda János

Boros Bettina

Cseke Ágnes

Csontos Mária

Dénes Nándor

Filep Viktor

Görög Zoltán

Holman Enikő

Horváth Mónika

Iványi Tamás

Járay Anikó

Joó Viktória

 

 

 

Kapitány Dorottya

Kiss Levente

Klausz Bernadett

Kökény Róbert

Kun Zsuzsanna

Lázár Anna Dóra

Molnár Edina

Morvai Veronika

Nádas Judit

Patonai Norbert

Patonai Zsolt

Pálinkó Johanna

Pálmaffy Barbara

Péli Róbert

Pintér Ágota Lotti

Popovics Márk

 

 

Rajna Eszter

Reszneki Domán

Rimár Izabella

Román Sándor

Sátori Júlia

Sipos Viktória

Stana Alexandra

Szabó Dániel

Szerencse Károly

Szűcs Dávid

Torma Zsolt

Újszászi András

Varga Zsuzsanna

Vass Judit

Zsombori Miklós

 

 

Sminkes, fodrász: Petrik itta Lili

Hangtechnika: Kupcsik Bertalan

Jelmez: Debreczeni Ildikó

Zene: Rossa László, Gömöry Zsolt, Czomba Imre, valamint a Ghymes,

Fény: Szimeiszter Balázs

Látvány: Húros Annamária

Dramaturg: Morcsányi Géza

 

Producer: Vona Tibor

Rendező: Schwajda György

Koreográfus: Román Sándor

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek