Budapest 2015. Jul. 25. (20:00)

Felejthetetlen komolyzenei koncertélmény a Mátyás-templomban


Felejthetetlen komolyzenei koncertélmény a Mátyás-templomban
A kiváló akkusztikával rendelkező, télen fűtött templom nagyszerű otthont ad a hétről-hétre megújuló hangversenyeknek. A koncerteken olyan neves szólisták is közreműködnek, mint Kertesi Ingrid, Vásáry André, Fischl Mónika, Vadász Dániel, Fellegi Balázs, Király Csaba, és Hock Bertalan.tovább
Az újonnan felújított Mátyás templom méltó környezetet biztosít egy hangulatos este eltöltéséhez. Hogy teljes legyen az élmény, lehetőség van koncert + vacsora jegy vásárlására: a koncert után a Hilton hotel Ikon éttermében fogyaszthatják el az alkalomhoz illő három fogásos vacsorát a kombinált jegy tulajdonosai.

A fellépőkről:

Magyar Virtuózok Kamarazenekar:

1988-ban alapította Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a főiskolán végzett fiatal tehetséges tanítványaiból.
A kamarazenekar 25 éve a magyar komolyzenei élet kiemelkedő szereplője, a legtöbbet foglalkoztatott zenekar. A repertoár a Barokktól a 20. századi zenéig terjed. Olyan zeneszerzők művei csendülnek fel koncertjeiken, mint Bach, Vivaldi, Mozart, Haydn, Tchaikovsky, Verdi és Bartók, stb. Megalakulásuktól kezdve igen sikeres külföldi pályafutást mondhat magáénak az együttes, koncerteztek az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Indiában, Dél-Koreában, Dél-Amerikában és Európa majd minden országában. A számtalan koncert meghívásnak köszönhetően a Magyar Virtuózok Kamarazenekar mára a legismertebb zenekarrá nőtte ki magát kategóriájában. Szerepeltek többek között a Parlamentben, a MÜPÁ-ban, a Mátyás templomban és a Hiltonban.

Szenthelyi Mikós:

1973-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A különleges tehetségek osztályát 1978 óta vezeti. Pályája kezdetén több rangos nemzetközi versenyen is sikeresen szerepelt. 1975-től az Országos Filharmónia szólistája volt. 1988-ban megalapította a Magyar Virtuózok Kamarazenekart. A Hungaroton tíz szóló- és zenekari lemezt jelentett meg vele. Szenthelyi Miklós legutóbbi zenei mérföldkövet jelentő vállalkozására 2013. November 16-án a Budapesti Kongresszusi központban megrendezett Maratoni hangversenyen került sor, ahol egyetlen napon, négy koncertet muzsikált végig. Ezzel a teljesítményével magyar rekordot döntött. Szenthelyi Miklós művészi munkásságának elismeréseként 1986-ban Liszt-díjat, 1990-ben MSZOSZ-díjat, 1994-ben a Magyar Köztársaság Tisztikeresztje kitüntetést, 2000-ben Tátrai Vilmos-emlékgyűrűt és 2008-ban Kossuth-díjat kapott.

A koncertek 20:00 órakor kezdődnek.

Fellépnek:

Magyar Virtuózok Kamarazenekar
Szenthelyi Miklós– hegedűművész
Kertesi Ingrid - operaénekes
Mága Zoltán – hegedűművész
Vásáry André – férfi szoprán
Fischl Mónika – szoprán
Vadász Dániel – tenor
Fellegi Balázs– bass bariton
Király Csaba – orgona
Hock Bertalan – organ
és a Liszt Ferenc zeneakadémia növendékei

Program: Vivaldi, Corelli, Handel, Mozart, Bach, Schubert, Liszt, Franck művek

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

További információ:www.magyarvirtuozok.hu
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek