Budapest 2017. Jan. 28. (20:00)

Ferenczi György és a Rackajam


Ferenczi György és a Rackajam

A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock'n'roll forradalom szeretete.

A Rackajam együttes jelenlegi négy tagja 2005-től dolgozik együtt Ferenczi Györggyel. Fúziós zenét játszanak, melyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove. A Gryllus Kiadónál 2005-ben megjelent Csárdafunk című lemezükön Sebestyén Márta is közreműködik.

A zenekar életében nagyon fontos állomás a Hangzó Helikon sorozatban, 2006-ban megjelent Ferenczi - Petőfi album. Ez a kiadvány 2007-ben aranylemez lett. A Petőfi lemez anyagát számtalan előadáson játszották, többek között 2008. január 22-én a Művészetek Palotájában, neves vendégművészek közreműködésével. Az együttes 2008. március 15-én a Párizsi Magyar Intézet vendége volt, ahol nagysikerű ünnepi koncertet adtak, az 1948-49-es forradalom és szabadságharc emlékére.

Rendszeresen turnéznak Németországban, és többször felléptek külföldi fesztiválokon, többek között Finnországban, Lengyelországban és Csehországban.

A Petőfi dalok lényegét talán Lackfi János költő fogalmazta meg a legpontosabban: „A Petőfi-ipar évtizedek óta szállítja a lakodalmassá szelídített nótákat. Most viszont hála Ferenczi Györgynek és társainak, itt dübörög az igazi, az irgalmatlan, a megalkuvást nem ismerő bluesos-rockos, kőkemény Sándor. Magyartanárok, magyarok, tanárok és nem tanárok, figyelem!"

A megjelenést követően, erdélyi turnéjukon forgatták Bordos Anikó rendezővel a Petőfilmet. Ez az első magyar „szájharmonikás" film, ahol a történetet a zenekar akusztikus zenéje kíséri. A Petőfi lemeznek és a Petőfilmben elkezdődött akusztikus muzsikálásnak folytatása a 2007-ben megjelent Milyen lárma?! Című lemezük. A zenekar fejlődése zempontjából kiemelten fontos ez az új, akusztikus groove album. A lemezen saját dalok mellett Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Weöres Sándor verseire írott dalok is megszólalnak.

Közönségük a zenéjüknek függvényében változott az elmúlt években, sokkal nyitottabb lett, jelentősen bővült, korosztálytól függetlenné vált.

Ferenczi György - szájharmonika, hegedű, ének

Apáti Ádám - Wurlitzer zongora, basszusgitár, ének

Pintér Zsolt - mandolin, ének

Bizják Gábor - Wurlitzer zongora, kürt, ének

Jankó Miklós - cajon, ének

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek