Budapest 2015. Jan. 16. (19:59)

Flúg-Flop-Angertea-Duhastrechtmanuela (Pearl Jam Tribute)


Flúg-Flop-Angertea-Duhastrechtmanuela (Pearl Jam Tribute)

Az érdi és biatorbágyi illetőségű Flúg zenekar 1999óta koptatja a színpadokat. Stílusát tekintve dalamos rock-metal. 
2000-2002 között demók rögzítésére kerül sor a City Sound, Garage stúdióban. Számos tehetségkutatón vettek részt, melynek eredményeképp zenekari kapcsolataikat építették. Olyan csapatokkal osztották meg a színpadot többek között, mint a Black-Out, az Eleven Hold, a Lord, a P. Mobil, a Beatrice vagy a Zorall, valamint az Efott, a JB Line Up, sz 1.Vajdasági Rock Fesztivál, a Váci Világi Vigalom, az Azfeszt, a Felszabadulás Napja résztvevőjeként léptek fel. 
A zenei szaksajtó pozítiv kritikája alapján számtalan megjelenésre jutott alkalmuk, vagyis Zenész, a Rockinform és a HammerWorld magazinoktól, a FiX Rádió, az egykori Budapest Rádió, a Civil Rádió, ill. számos vidéki rádió, továbbá a ViVa és Duna Tv műsoraitól. Hosszabb-rövídebb ideig ezen rádiók játszási listáin hallhatóak voltak a Flúg slágeresebbnek titulált dalai.
A zenekar a tehetségkutatók eredményeként a UNIVERSAL-tól előszerződést kapott, amely a kiadó feltételei miatt meghiúsult. Így nem került sor végleges megállapodásra, a nagylemez szerződés aláírására.
2008-ban vették Jaya-hari Das által vezényelt Elviszlek magammal című albumot. 

Zenekar pilllanatnyi felállása: 
Dombi Ádám - basszusgitár
Lőrincz Zoltán - ének
Major Róbert - gitár
Dér István – dob

www.flúg.hu
http://www.facebook.com/Flugzenekar

A ’96 óta létező szentesi Angertea zenekar két évvel később nyerte el máig is létező formációját, mely a következő személyeket jelenti: 
Peralta Miguel: basszusgitár
Bárkai László: dob
Mihály Gergely: gitár/ének.
Stílusmeghatározásunk experimentális-grunge-metal.
Büszkeségük listája: 
Lélekvágy (2002)
Rushing Towards The Hateline (2006) 
Twenty-Eight Ways to Bleed (2009) 
Neil Kernon, Grammy-díjas amerikai producerrel készített “Distrust EP” (2010-2011) , melyen hallható Vörös Attila (ex-NevermoreLeander Rising) ill. Scott Reeder a Kyuss egykori basszusgitárosa. 
2011-ben lemezszerződés a Smash Fabric Records-nál. A negyedik, Nr.4: Songs Exhaled nagylemezük újabb ékessége, Faith No Morebasszusgitárosa, Bill Gould
Ezzel a lemezzel sikerült elnyerniük a 8. Hungarian Metal Awards/Hang Súly 2012 legjobb albuma díját. Bejárták Magyarországot keresztbe-kasul, és vissza. 
A 8 hivatalos klipjüket, ill. a zenekart a következő helyeken lehet utolérni: 
w[url]ww.facebook.com/angerteahun[/url]
http://www.angertea.com
http://www.youtube.com/angerteaofficial

Flop mindig kilógott a sorból, egyet kivéve: ők sem képesek igazából abbahagyni a zenélést. A 2000 óta létező, de már régebben így-úgy együtt zenélő csapat első albuma 2005-ben jelent meg, ennek örömére fel is oszlottak. A lemez persze kultikussá érett a grunge zene rajongóinak körében, de a belső kényszer erősebb tényező volt a 2014-es újjálakulás okai között.
A Seattle-i grunge nagyjainak hatása mellett a Flop zenéjében a feloszlás előtt már a magyar népzene is felbukkant, így vált kiváltképp különlegessé és egyénivé a muzsikájuk. Az évek persze nem múltak el nyom nélkül: jobbak, mint valaha. Ennek nyoma, ill. folytatása lesz majd a Duhastrechtmanuela feldolgozás zenekar, ahol a Flop a Pearl Jam-nek adja meg a tiszteletet. 

http://www.facebook.com/rockbandflop 


Az event: https://www.facebook.com/events/325776854294541/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek