Budapest 2014. Dec. 31. (20:00)

Folk Szilveszter


Folk Szilveszter

A TÉKA együttes 1976-ban alakult Budapesten.

Célkitűzésük, hogy a magyar népzene eredeti hangzásvilágát megőrizzék.
Tagjai a falun élő zenészmesterektől gyűjtötték a dallamokat, tanultak tőlük, együtt muzsikáltak lakodalmakban, bálokban, táncházakban. Fontos számukra, hogy a dallamok és a játékstílus megőrzése mellett átadják tudásukat a fiatalabb generációknak. Tanítanak művészeti iskolákban, zeneiskolákban, valamint segítik a magyar népzenei élet utánpótlásának kialakítását.
Nevükhöz kötődik a népművészeti táborok kialakítása, lebonyolítása, a legendás Téka népművészeti táborban ezrek váltak a magyar kultúra elkötelezettjeivé. 1977 óta működő klubjuk az egyik legközkedveltebb táncházak közé tartozik. A ,,Magyarok muzsikája” című
ismeretterjesztő koncertsorozatukkal számos iskolában és óvodában adnak teljes képet a magyar nyelvterület táncairól, zenéiről, jellegzetes hangszereiről. 24 lemezükkel saját műsorukat, valamint mestereik repertoárját örökítették meg,tisztelegve előttük.
Munkájukat a Népművészet Ifjú Mestere, az Erdélyi Világszövetség Becsületrend Rubinja, a Magyar Művészetért és a Bartók Emlékdíjjal ismerték el. Koncertjeikkel számos ország világzenei színpadán arattak kimagasló sikert etnostílusú játékmódjukkal. Nagysikerű koncertjeikkel bejárták Európa szinte valamennyi országát, és muzsikáltak Mexikóban, Kanadában, Indiában, Japánban, Kínában, Ausztráliában és az USA - ban is.

 

Soós András - hegedű, kontra
Kalász Máté - hegedű
Tárnoki Beatrix - ének, kobza
Lányi György - kontra, bőrduda, kobza
Havasréti Pál - bőgő, cselló, tekerő, ütőgardon, dob, citera, ének

Csángálló Zenekar

A Csángálló Zenekar 2009 - ben alakult , olyan fiatal zenészekből , akiket a népzene szeretete és a közös muzsikálás öröme kovácsolt össze . Eleinte autentikus népi hangszereken , gyimesi és moldvai csángó zenéket játszottunk , melyet gyakran eredeti helyszíneken sajátítottunk el mestereinktől . Azóta a zenekar kibővült modernebb hangszerekkel , valamint repertoárunkban is egyre színesebb skálát szeretnénk a nagyérdemű elé tárni . A népzene iránti tisztelet megmaradt , így a régi dolgokat megbecsülvén , de annak nem reprodukálására törekedve próbálunk egy új , saját ízlésünkre formált hangzásvilágot létrehozni .


Sára Csobán ( szaxofon , kaval )
Bagi Bálint ( tárogató , furulyák , kaval )
Gárgyán Zoltán (klarinét , doromb )
Johannes Olsson ( harmónika , ütőshangszerek )
Bősze Tamás Jean-Pierre ( dob , koboz , gardony )

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek