Budapest 2014. Jun. 18. (20:00)

FONÓ SZERDA - SZEZONZÁRÓ


FONÓ SZERDA - SZEZONZÁRÓ

A kortárs taiko dob zene úttörője, Leonard Eto és a magyar népzene autentikus dallamvilágát képviselő Bazseva közös produkciója!

 

Szezonzáró táncház - Leonard Eto TAIKO dob SHOW és a Bazseva

 

20:00 - Az innovativ-kortárs taiko dob zene úttörője, Leonard Eto és a magyar népzene autentikus dallamvilágát képviselő Bazseva közös produkciója!


A taiko japán dob és a magyar népzene összeérése egy sajátos experimentális zenei élmény, mely egyedülálló zenei utazást kínál a keleti és az improvizatív zene kedvelői számára. A keleti és a magyar zene találkozásának különleges lüktetése érdekes zenei metszéspont, mely egyben kellemesen lavíroz a zenei stílushatárok mezsgyéjén.

 

Leonard Eto taikoművész



A zenész családból származó, new york-i születésű Leonard szakítva az atyai pályával a tradícionális japán zenei hagyományok helyett a taiko japán dob nyújtotta kísérleti hangzásvilág kihívásait választotta. Tehetségére a taiko japán dobcsapatok egyik legígéretesebbike, a Kodo is felfigyelt, melynek hosszú időre elhivatott komponáló és előadó tagjává vált. Zenei karrierjének felíveléseként hamarosan a Kodo zenei vezetője, frontembere és zeneszerzője lett, több mint 50 országot járva meg az együttes turnéi során. Leonard sajátos taiko hangszerelése és előadásmódja nemcsak a Kodo-ra és számos taiko dobcsoportra gyakorolt jelentős hatást, de olyan neves világszerte is ismert zenei formációkat is inspirált mint a különleges ütőshangszeres mozgásszínház, a Stomp vagy a Blue Man. Szóló karrierjét 1992-ben, immáron több mint 10 éve kezdte meg, pályája során számos olyan neves előadóval műkődött közre, mint Milton Cardona, Max Roach, Doudou Ndiaye Rose, Andreas Vollenwaider vagy Zakir Hussain. Leonard számos Hollywoodi filmhez komponált zenét, mint Az Orszolánkirály, A préda vagy Az őrület határán. Emellett megannyi balett és jégtánc előadás zeneszerzése is a nevéhez fűződik. Szóló pályafutása alatt számos alkalommal ötvözte taiko dob előadóművészetét egyéb előadóművészeti ágakkal, a ritmus és a táncbetétek különös fúzióját idézve elő. Legutóbbi koprodukciója során sikeresen vitte a színre a taiko dob, a kortárs tánc, a sztep tánc, a nyugati dobok és gitár valamint az elektornikus zene sajátos egyvelegét.

A koncerten közreműködnek a BaHorKa társulat énekesei: Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili, Hegedűs Luca.

 

22:00 - A koncert után a táncházban a Fölszállott a páva győztesei, Kaszai Lili és Fundák Kristóf tanítanak táncot.

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek