Budapest 2018. Feb. 16. (19:00)

Fonográf koncert


Fonográf koncert

A legendás zenekar erre az egyetlen eseményre áll össze, nem tervez sem turnét, sem lemezt.

14 év kihagyás után február 16-án újra együtt a legendás Fonográf zenekar! Az eredeti tagokkal színpadra lépő csapat koncertje azért is különleges, mert a két éve visszavonult Szörényi Szabolcs is újra húrok közé csap.

A Fonográf az egyik legjelentősebb és legsikeresebb magyar rockcsapat volt az 1970-1980-as években. Legismertebb tagjai Szörényi Levente, Bródy János és Tolcsvay László. Dalaik kapcsán egy hetvenes évek végi reklámkampány miatt a country rock-ot szokták emlegetni, de igazából a kor szinte minden zenei irányzata hatott rájuk. Különösen a hard rock és a progresszív rock motívumai mondhatóak még erősnek. A zenekar 1973 szilveszterén alakult. Nevét az Illés-klub újságjának címéről kapta, melyet Bródy János szerkesztett. 

1974 és 1981 között Koncz Zsuzsa valamennyi lemezét ők készítették, összesen hét albumot. Közreműködtek továbbá Kovács Kati és Halász Judit lemezein. Bejárták Európát, Ázsiát és Kubába is eljutottak.

Aktív korszakuk alatt összesen 7 stúdióalbumot készítettek, de emellett számtalan kislemezzel is megörvendeztették a rajongókat.

A zenekar nevéhez fűződik számos ismert magyar film dallama is: Egészséges erotika, Pókfoci, Vasárnapi szülők, Csók anyu, Árgyélus királyfi és Tündér Ilona, Moziklip, István a király, Fehér Anna stb.

 

Kitüntették Szörényi Leventét

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek