Budapest 2015. Sep. 25. (20:00)

Gadó Gábor Quartet / Borbély Műhely - Europoean Jazz Conference


Gadó Gábor Quartet / Borbély Műhely - Europoean Jazz Conference

20:00 - 21:00
Gadó Gábor Quartet

 

 

KÖZREMŰKÖDIK:

 

Gadó Gábor - gitár
Orbán Ottó - fagott
Barcza Horváth József - nagybőgő
Balázs Elemér - dob

 

A spiritualitás jelenléte a jazz műfajában nem szokatlan, de semmiféleképpen nem evidens, Gadó Gábor zenéjének ugyanakkor egyik meghatározó vonása. Az Európa-szerte elismert gitáros-zeneszerzőt mindig inspirálta a szakralitás, a szentség jelenléte a világban. Gadó ezt a belülről fakadó, mélyen megélt, szavakkal aligha kifejezhető spiritualitást képes átvinni zenéjébe, s megjeleníteni a határozottan kidolgozott struktúrák és az improvizációk harmonikus egyensúlyában.

 


 

21:15 - 22:15
Borbély Műhely

 

 

KÖZREMŰKÖDIK:

 

Borbély Mihály - szaxofon, tárogató, basszusklarinét, furulya
Tálas Áron - zongora
Horváth Balázs - nagybőgő
Baló István - dob

 

A Borbély Műhely Hungarian rhapsody című albumát tavaly jelentette meg a BMC Records, melyen a magyar jazz és könnyűzene néhány kimagasló darabjának egyéni hangvételű feldolgozásával tisztelgett a kvartett a műfajok hazai nagyságai előtt. A csapat a közeljövőben veszi fel legfrissebb anyagát a BMC-nél, így a koncerten már ebből is kaphatunk ízelítőt.

 

Borbély Mihály feldolgozásait a magyar és balkáni zenék, Liszt, Bartók és napjaink modern jazz muzsikájának éltető ereje és líraisága teszi különlegessé, koncertjeik pedig a zenekar összeszokottsága és rögtönzéseik spontaneitása révén válnak teljessé.

 


 

A koncert része a 2015. szeptember 24-26. között a BMC-ben zajló European Jazz Conference 2015 rendezvény keretében zajló – a regsiztrált résztvevők nagy száma miatt csak korlátozott mértékben nyilvános – koncertsorozatnak.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek