Budapest 2014. Oct. 11. (19:00)

GRADUS AD PUBLICUM


GRADUS AD PUBLICUM

GRADUS AD PUBLIKUM

„Szenvedélyesek”

Két fiatal, felnőtteket meghazudtolóan érett muzsikus, a zongorista Boros Tekla (1997), a csellista Devich Gergely (1998) és vendégeik zenetörténeti korszakokat átívelő, igényes műsora.

A sorozat mentora és házigazdája: Eckhardt Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára

MŰSOR

1. Boccherini: C-dúr szonáta
2. Haydn: G-dúr trió, III. tétel (Alla Ungherese)
3. Liszt: Manók tánca – koncertetűd
Lidércfény – transzcendens etűd
4. Kodály: Lírikus románc
5. Chopin: Barkarola op. 60
6. Brahms: Keringők négy kézre - válogatás
7. Bartók: Román népi táncok
8. Sibelius: Valse triste
9. Chopin: Polonéz-fantázia op. 61

Közreműködnek: Boros Tekla (2,3,5,6,9), Devich Gergely (1,2,4,7,8), Dolfin Balázs (7), Korossy-Khayll Csongor (2), Kovalszki Mária (1,4,7,8), Szedmák Eszter (6)

Boros Tekla (1997) nyolc éves korában kezdett zongorázni a Rácz Aladár Zeneiskolában. 2007-ben első helyezett lett a nyíregyházi Országos Zongoraversenyen. Tizenegy éves korában került a zeneakadémia Kivételes Tehetségek osztályába, ahol tanárai Keveházi Gyöngyi és Eckhardt Gábor. Többször játszott a Rolla János vezette Liszt Ferenc Kamarazenekarral. Először 2008-ban a Zeneakadémia Nagytermében, majd 2009-ben a Budapesti Kongresszusi Központban. Együtt léptek fel a Magyar Állami Operaházban is. 2012-ben a trieszti Nemzetközi Zongoraversenyen második helyezést ért el.

Devich Gergely (1998) csellózni nyolc évesen kezdett el a VII. kerületi Molnár Antal Zeneiskolában, majd 2007-ben a zuglói Szent István Király Zeneiskolában Antók Zsuzsanna tanítványa lett. A 2012-ben felvételt nyert a Zeneakadémia Kivételes tehetségek osztályába. 2010 novemberében a Fesztiválzenekar a Zeneiskolásokért elnevezésű országos verseny egyik nyerteseként szólót játszott az együttes élén, Fischer Iván vezényletével. 2011 nyarán kamaracsoportjával a ZenE.ON tehetségkutatón szerepeltek sikerrel, ugyanazon év novemberében a XIII. Országos Friss Antal gordonkaverseny kiemelt első díját és különdíját nyerte el, fellépési lehetőséget a 2012 augusztusában megrendezendő Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál egy koncertjére.

Ön tudja, hogy Magyarország változatlanul bővelkedik kiemelkedő zenei tehetségekben? Legyen részese a pályakezdő fiatalok lendületes, energikus bemutatkozásának! Hangversenyeinken megismerkedhetnek az ígéretes komolyzenei tehetségek tizenéves generációjával.
A beszélgetéssel és vetítéssel színesített hangversenyek műsorában a szóló- és a kamarazene irodalom gyöngyszemei és különlegességei hangzanak fel.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek