Budapest 2016. Aug. 12. (21:00)

Grencsó Open Young Ensemble


Grencsó Open Young Ensemble

A Grencsó István Young Ensemble először a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola kezdeményezésére állt össze, ahol Grencsó az Új Zene Fesztivál felkérésére tartott egy hónapos szabad improvizációs műhelyt az érdeklődő fiataloknak.

Olyan inspiráló környezet alakult ki mindkét fél részéről, hogy már az első adandó alkalommal éltek a közös zenélés lehetőségével. Kétszer is részt vettek a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttléten, és képviselték magukat az Ördögkatlan Fesztiválon, a szlovákiai Are You Free Fesztiválon, és legutóbb a Tűfokán Művészeti Fesztiválon, ahol a műhelymunkákat mindig egy-egy koncert követte, így elmondható, hogy a csapat egy összekovácsolódott, baráti társaság. A zenekar tagjai fiatal, tehetséges, a szabad improvizált zene iránt érdeklődő és azt intenzíven gyakorló zenészek, repertoárjukban a megírt témák, a vezetett improvizációs technikák és az egyéni szabad improvizációs lehetőségek egyaránt jelen vannak.

Közreműködik:

Grencsó István - szaxofon, fúvós hangszerek
Kisgyörgy Ilka - ének, tárgyak
Makay Anna - ének, elektronika
Kapusi Viktor - szaxofon
Songoro Fatime - szaxofon
Garami Sámuel - trombita
Vajsz Kornél - gitár
Menyhért Márton - gitár
Berta Zalán - basszusgitár
Csernovszky Márton - basszusgitár, elekronika

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek