Budapest 2017. Mar. 23. (18:30)

Gulyás Csilla hárfaművész koncertje - Filmzenék, ahogyan még nem hallottuk


Gulyás Csilla hárfaművész koncertje - Filmzenék, ahogyan még nem hallottuk

Gulyás Csilla 1975-ben született Budapesten. Bár családjában azelőtt senki nem tanult zenét, szülei támogatták a kislány már igen korán megmutatkozó zenei tehetségének kibontakoztatását és beíratták a legközelebbi zeneiskolába.

Zeneiskolai tanulmányai után - a Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium elvégzésével párhuzamosan - a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában zenei érettségit tett. Időközben a 80-as, 90-es években idelátogató összes akkori neves hárfaművész (Dalló Gyula, Würtzler Arisztid, Ion Ivan Roncea, Maria Graf) kurzusán részt vett, s még hazai hárfaverseny híján ifjúsági koncerteken, fesztiválokon, kerületi kulturális eseményeken lépett fel. 1999-ben szerezte első, 2005-ben második diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében, majd Egyetemi Tagozatán.

Tanulóéveitől kezdve játszik különböző zenekarokban (a Honvéd Szimfonikus Zenekarban, a BM Duna Szimfonikus Zenekarában, a Danubia Ifjúsági Zenekar egyik első hárfásaként Kobayashi Ken-Ichiro, Jurij Szimonov és Héjja Domonkos keze alatt); a legváltozatosabb felállású kamarazenei együttesekben zenél (alapító tagja a Trió Hárfisszimónak, az egyetlen magyar hárfatriónak); emellett több éve az országban egyedülálló koncepciójú Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola hárfa tanára.

2006. decemberében, a Hungaroton gondozásában jelent meg Gulyás Csilla első szólólemeze: "Az én hárfám" címmel, azóta több lemeze is napvilágot látott. Repertoárjában a klasszikus zene ismert

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek