Budapest 2015. May. 23. (19:00)

Hardcore Madness


Hardcore Madness

Igazi keményvonalas előadók érkeznek május 23-án, a Rákóczi tér közvetlen közelében lévő S8 Underground Clubba, a hazai metálkedvelők nagy örömére. Ezen a szombaton fellép a tavasszal új EP-vel érkező Dolor, a budapesti Vendette Inc és New Inside, valamint az idén áprilisig koncert szűz Bloodtech zenekar. A koncertek után, pedig rockbuli marasztalja a műfaj híveit egészen hajnalig.

A nagy múltra visszatekintő Dolor 2002-ben alakult Gyöngyösön. Az első hangzóanyag 2009-ben jelent meg, Delirium Tremens In Pearl City címmel, amely nagylemez összefoglalta a zenekart ért nu-metal és hardcore hatásokat. Tagcseréket követően 2012-ben a székhely Budapestre került, mellyel egy időben jött ki a Radish For Sale című EP, és ezen a korongon már a hardcore dominált. A jelenlegi felállással 2014 elején készítette el első hivatalos videoklipjét, Bring It Back címmel, amely a hamarosan megjelenő új kislemez egyik dala. „A zenekar eddigi tevékenysége a DIY szellemiségében valósult meg, amire nagyon büszkék vagyunk és a jövőben is ragaszkodunk ehhez. Találkozunk a koncerteken! Hosszú Éjszakák, Rövid Italok.” – olvasható a srácok közösségi oldalán.

A hazai groove metál ifjú titánjai a Vendetta Inc. tavaly jelentette meg első hivatalos 6 számos kislemezét Bristle With Rage címmel. A 2011-ben alakult budapesti csapat EP-jének egyfajta előfutárai voltak a 2012-ben megjelentett demós dalaik. A srácok bátran alkalmazzák zenéjükben a thrash és groove metál elemei mellet a doom és a progresszív metál témáit is. Már nyitásként a Sink Into Oblivision agresszív, kegyetlen zúzdája a földbe tapos. Matyi énekében erőteljes rekesztésekkel, majdnem sikoltásokkal adja elő dühös dallamait, szövege mormolásával pedig még nagyobb súlyt ad a dalnak. A 100%-os groove esszenciával átitatott témákba óramű pontossággal beletűzött, jellegzetes gitárnyújtások még fémesebb hangzást, és erőt adnak a fűrészgépként zakatoló gépezetnek. / forrás: http://handsofdoom3.blogspot.hu/ /

A 2008 szeptembere óta változatlan felállású budapesti New Inside, 2003-ban alakult Payback néven. Első demójukat 2005-ben vették fel, 2007 márciusában, pedig elkészült a Merry Apocalypse! c. EP. Az első albumuk Hard Lines címmel készült el. Megmaradtak a thrash témák is, de több lett a hardcore. „Thrash/HC muzsikát játszunk, feldolgozásaink közt van Slayer, Hatebreed, Sepultura, Pro-Pain. Aki szeret zúzni, annak ajánljuk magunkat.” – meséli magáról a banda.

A Bloodtech 2011 januárjában indult, projectként. Egészen 2014 júliusáig nem történt semmi érdemleges, amikor ugyanis meglett a fix felállás, ami már hivatalos zenekarként kezdett el dolgozni hardcore punk metal műfaj kereteken belül. 2014 augusztusára elkészült egy 3 számos demó Hatred inside címen, ezt követően a gyors koncertrepertoár kidolgozása után 2015 április 29.-én a banda első koncertjére is sor került. „Általános társadalmi problémáktól kezdve az érzések kinyilvánításáig elég sok minden megjelenik szövegeinkben, dühünk és energiánk ebben is rejlik. Négyünk össztömege megközelíti a 4 mázsát, így zenénk súlyosnak is mondható.” – mondták magukról.

Hardcore Madness:
2015. május 23. (szombat)
Kapunyitás: 19.00, koncertkezdés: 20.00
Program: Hardcore Madness @ Dolor | Vendetta Inc | Bloodtech | New Inside | Rockbuli
Belépő: 800 Ft

Esemény:

https://www.facebook.com/events/815767231804454/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek