Budapest 2015. Feb. 13. (19:30)

HolddalaNap KARNEVÁL


HolddalaNap  KARNEVÁL

Lüktető zenén, táncon, látványos maszkokon és vetítésen keresztül beléphetünk a rítusok világába…

A tánc és a muzsika a hagyományos kultúrákban a középhez való kapcsolódást szolgálták, a HolddalaNap Zenekar dalai ilyen értelemben a rítusok világához közelítenek.

A zenekar egy sokszínű tehetségekkel megáldott csapat, melynek tagjai szakértői szinten jártasak a különböző népzenékben. Gulyás Anna énekes, dalszerző magyar nyelvű dalai a közép felé vágyakozás lüktető feszültségét, a spirituális útkeresés tüzét hordozzák. A hangszerelés is ezért tradicionális, de egyúttal táncolható. Itt is, ahogyan a hagyományos rítusokban, a legkomolyabb áhítat és a móka, az ima és a tánc együtt van jelen. A koncerten a zenekar tavaly debütáló albumának (’Dandala’) zenei anyagát hallhatjuk, melyben Gulyás Anna saját versei mellett elhangoznak Weöres Sándor és Nagy László műveinek feldolgozásai is.

A koncert után a Népek táncai táncörvénnyel és táncházzal folytatódik az est: arab, flamenco, roma, moldvai és szabadon forgó táncok egy körben, élő muzsikaszóra. A táncházat Inhoff Katalin, a flamenco táncok mestere és más jeles táncosok vezetik. A talpalávalót a Romengo Együttes és a HolddalaNap Zenekar muzsikusai szolgáltatják, a végén egy hatalmas közös jammeléssel. A tánc nyitánya és záróakkordja a közép körüli kerengő tánc, hiszen e muzsika ezt az utat kutatja befelé s felfelé…

A Karnevál jegyében maskurás táncosok jelenései kísérik a muzsikaszót. A koncerten fesztiválba illő hangulat fogadja az érkezőket: a tereket lampionok, színes kelmék színesítik, az Ambrozsoky Tanya házi sajtjaiból, s a sajtokhoz hozatott ízes borokból lehet csemegézni. Maszkfestés, ruhakölcsönzés a népek táncaihoz s más csodák várják a forgatagba érkezőket. 

Közreműködők:

HolddalaNap Zenekar: Draskóczy Lídia (hegedű),  Gábos Barna (bambusz-és fafuvolák), Gulyás Anna (ének), Kardos Dániel (gitár), Keresztes Nagy Árpád (ének, koboz, furulya), Ölvedi Gábor (ütőhangszerek, vokál), Vajdovich Árpád (nagybőgő, vokál)

énekes vendég: Lakatos Mónika 

Vendég: a Romengo Együttes

valamint:

Alex Torres Peruból (gitár)

Kerényi Róbert (furulya, töröksíp

Jegyár + kedvezmény, ha van: 1500.- Ft, diák, nyugdíjas 800.-Ft

A program az NKA támogatásával valósul meg.

 

Program:

19.30 -20.00 Maskurás óriásbábos nyitó játék 

20.00-21.00  HolddalaNap koncert maszkos táncosokkal

21.15-21.30  Szufi nyitó keringő tánc

21.30-22.30  Romengo koncert és táncház

22.15-23.00  Flamenco és arab táncház

23.15-24.00  Moldvai táncház

Záró közös tánc és jammalés HolddalaNap muzsikára

Záró közös éneklés

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek