Balatonboglár 2016. Jul. 22. (21:00)

Holdviola


Holdviola
Babel Sound 2016 (Boglári Nagyszínpad)

A pszichedelikus crossover varázslói

„Hazafelé tartva az autómmal, egész úton Holdviolát hallgattam, újra és újra…

Nem sokkal a cél előtt félre kellett állnom az erdő közepén, mert nem tudtam vezetni. 

Azt sem vettem volna észre, hogy ha egy UFO száll le mellém. 

SOHA nem voltam még ennyire “egyben”, életemben most tapasztaltam meg először a „tökéletes boldogság” érzését.”

–  írja üzenetében a zenekar egyik rajongója, Kulcsár Gyula.

Hasonló gondolatok kerítették hatalmába a Holdviola alapítóját, Farkas Pétert, mikor 2006–ban rátaláltak a magyar népdalok. „Léleksimogató érzés öntött el, amikor felismertem a népdalokban rejlő tisztaságot, eredetiséget, őszinteséget és tökéletességet. Zeném nem más, mint népdalokból táplálkozó modernkori szeretetfelhő, egy popkultúrán nevelkedett városi ember ölelése.”

A miskolci muzsikus 2008–ban kereste meg régi zenésztársát, Gál Lajost, akivel előtte évekig egy népszerű alternatív-rock zenekarban játszott. A kiforrott zenei ízléssel rendelkező producer páros azóta közösen teremti meg a Holdviola egyedülálló atmoszférájú zenei világát, melyről a Huffington Post szakújságírója így nyilatkozik : „Ez az általam ismert egyik legsikeresebb ötvözete a tradicionális zenének és elektronikus hangzásnak, mely megérdemli, hogy az „elektronikus folk” klasszikusa legyen.”

2013–ban csatlakozott a csapathoz az autentikus népzenén nevelkedett délvidéki születésű Junior Príma Díjas népzenész, énekes Török Tilla, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei Tanszékén szerzett Mesterdiplomát.

A zenekar története során eddig közel 200 élő koncertet adott Magyarország, Erdély, Felvidék és Kárpátalja különböző területein. Többször dolgozott együtt olyan kiváló zenészekkel, mint Nikola Parov, Herczku Ágnes, Szabó Enikő, Kovács Nóri, Pejtsik Péter, vagy a fiatal tehetség, Bognár Lili.

A Holdviola produkció látványos, minőségi zenei – táncszínházi előadásokat állít színpadra, melyek különleges élményt nyújtanak a közönségnek a zene, a tánc és a vizuális művészetek szinergikus hatásával.

A minden részletében aprólékosan kidolgozott élő előadásokat a Holdviola a Szinvavölgyi Néptáncműhely tánckarával, állandó közreműködő zenészekkel rendezi.

Weboldal

Az együttes facebook oldala

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek