Budapest 2015. Mar. 28. (20:00)

HUBRO LABEL NIGHT: HUNTSVILLE (NO), CAKEWALK (NO)


HUBRO LABEL NIGHT: HUNTSVILLE (NO), CAKEWALK (NO)

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Hubro mára már Norvégia legmeghatározóbb jazz és improvizatív zenei kiadói között szerepel, lemezeinek egyedi designja és szárnyaló baglyos logója is sejteti, hogy rendkívüli képességű, nem sémákban gondolkodó és alkotó zenekarok gyűjtőhelye.

A Trafóban ezen az estén két trió felállású zenekar mutatkozik be, mindketten most debütálnak Magyarországon. A Huntsville egy szokatlan hangzású zenekar, melynek radikális új zenei nyelvezete az absztrakt drone, a jóga country és a krautrock stílusokkal írható le leginkább. Koncertjük apropója ötödik (!) lemezük megjelenése, melyet tavaszi turnéjuk alkalmával mutatnak be Európában. Korábbi fellépéseik alkalmával olyanokkal játszottak, mint Thurston Moore (Sonic Youth), Nels Cline és Glenn Kotche (Wilco), vagy Sidsel Endresen.
 
A Cakewalk a fiatal feltörekvő generáció mindent elsöprő intenzitású csapata, tagjaik a vastag, sűrű hangzuhatagot megfelelő időzítésű introspektív hangkollázsokkal ellenpontozzák. Improvizatív zenéjük sajátos és instabil egyvelege a motorikus krautrocknak, az ipari elektronikus zenének és az unorthodox posztpunknak. Kicsit olyan a megszólalásuk, mint amilyen a Radioheadé lenne Thom Yorke nélkül.
 
HUNTSVILLE:
Ivar Grydeland – gitár, bendzsó, pedal steel guitar
Tonny Kluften – basszusgitár, bőgő, effektek, dobgép
Ingar Zach – dob, sruti box, tabla machine, drone commander, ütőhangszerek

CAKEWALK:
Øysten Skar – szintetizátorok
Stephan Meidell – gitár, basszusgitár
Ivar Lee Bjørnstad – dob

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek