Veszprém 2017. Mar. 30. (19:00)

Ivan & the Parazol - Hommage a Syrius


Ivan & the Parazol - Hommage a Syrius

Egy 'zenei álarcosbál', ami tematikusan megy végig a Syrius legendás 1970-73 közötti időszakán, újraértelmezve a mára klasszikussá vált műveket.

Az Ivan & The Parazol 2010-es megalakulása óta törekedett új dolgok, kreatív ötletek megvalósítására. A Müpa teljesen más világ egy könnyűzenésznek: más színpadkép, más közönség, más akusztika. Éppen ezek a különbségek teszik azonban érdekessé és értékessé azt, ha egy rockzenekar szólaltatja meg zenéjét a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Számtalan példa igazolta: van átjárás a könnyű- és a klasszikus zene között. Természetesen ez is csak úgy működhet, ha kész koncepcióval érkezik az ember a Müpa koncerttermeibe, de valami olyannal, amit addig sehol másutt nem mutatott be. Az Ivan & The Parazol zenészei is úgy képzelik, hogy egyszeri és megismételhetetlen művet kell létrehozni ezen a színpadon, olyat, amelyik a helyszín adta lehetőségeknek köszönhetően egy alapvetően rockzenekar több dimenzióját is meg tudja mutatni.

Az Ivan & The Parazol már eddig is ismert volt a magyar rockmúlt ápolásáról, ám most egészen mélyre ásnak, és egész estés műsorral tisztelegnek a klasszikus Syrius előtt. Teszik ezt oly módon, hogy feldolgozzák, átgyúrják, saját képükre formálják az 1968-1973 közötti időszak kislemezeit és persze az idén negyvenöt éves Az ördög álarcosbálja című örökérvényű klasszikus egyes szerzeményeit.

'Music is the healing force of the universe'

A progresszív rock, beat és jazz találkozása az Ivan & The Parazollal.
Egy 'zenei álarcosbál', aminek három tétele tematikusan megy végig a Syrius legendás 1970-73 közötti időszakán, újraértelmezve a mára klasszikussá vált műveket.

I. tétel - Így mulat egy beates úr
Klub. Földön ülő lányok és fiúk. Fáradt a nap, készül lenyugodni. De bent szól a zene, a beat.

II. tétel - The Devil's Masquerade
A formáció egyetlen megjelent nagylemeze. Álarcosbál. Körkép mindarról, ami a 20. században inspirálta a zenészeket. Megfigyelés és ítélet.

III. tétel - Terra Nullius
A Syrius és az Ivan & The Parazol története talán itt ér össze. Törekvés és lehetőségek, melyek a zenekart kijuttatják külföldre, hogy megmutassák a világnak, mit tudnak.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek