Budakalász 2017. Mar. 17. (19:00)

JAZZ CONSORT Budakalászon!


JAZZ CONSORT Budakalászon!

Idén tavasszal ugyanis a Hangfonó sorozat: március 17-én a Jazz Consort zenél majd a Kós Károly Művelődési Házban, alig 30 percre Budapest belvárosától.

A Jazz Consort egy budapesti székhelyű jazz combo, melyet 1984-ben alapított Faragó Miklós jazzgitáros, és mely a kezdetektől, húsz éven keresztül jórészt trió formában játszott. Most, tízéves szünet után kvartettként alakult újjá. Az együttes dallamokban gazdag, örömteli modern mainstream jazz-t játszik. A
repertoár a modern szvingtől kezdve a latin és az ún. nyolcados zenén át a lírikus balladáig terjed. A tagok a magyar jazzélet élvonalába tartoznak, számos fesztivál, lemezfelvétel áll külön-külön mögöttük. A Jazz Consort résztvett a Poznan Jazz Fair-en (egy színpadon Bob Berg együttesével és az Oregonnal), a Szegedi Nemzetközi Fesztiválon (Betty Carter zenekarával), a Brassói- és a Nagykanizsai Jazz Fesztiválon, koncertkörúton volt Erdélyben, Finnországban és Olaszországban. Kiadott egy CD-t “Far Far Ago” címmel. Működése során a zenekarban sok mai vezető jazz zenész közreműködött. Az együttes zenéjének melodikus volta főképpen Faragó Miklós zenekarvezető-gitáros játékának és kompozícióinak köszönhető. 1953-ban született, matematikus, mérnök, elvégezte a Bartók Béla Zenei Szakközépiskola jazz gitár szakát. Zenei világára nagy hatással volt Wes Montgomery, Keith Jarrett és Toots Thielemans.

További információ: www.koskarolymh.hu

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek