Győr 2015. Oct. 02. (19:00)

JAZZAGÓGA / Az „énekelt jazz” / Szőke Nikoletta és Takács Nikolas


JAZZAGÓGA  / Az „énekelt jazz” / Szőke Nikoletta és Takács Nikolas

PRODIOR Kft. mint „A zenehallgatás továbbképző intézete”, jazz-értelmezési kurzust indít a győri zsinagógában.

Elgondolásunk szerint szeretnénk hallgatóinkat tematikusan megismertetni a jazz és a világzene szinte valamennyi irányzatával. Ezen túlmenően kifejezett célunk az elhangzó zeneművek magyarázatán, értelmezésén keresztül a zene megértése, a műfajok népszerűsítése, kidomborítva a kulturális sokszínűséget, zenehallgatás művészetének előtérbe helyezése. A rendezvénysorozat helyszíne a győri Zsinagóga. Tervünk egy oly kötetlen "képzési tér" életre hívása, melyhez szabadon lehet csatlakozni. Valamennyi produkciót olyan professzor jegyez, aki nem csak játékával alkot, alkotott maradandót, de a képzés terén is kimagasló.

A nemzetközileg is ismert és elismert, Junior Prima Díjas jazzénekesnő, Szőke Nikoletta és hazánk egyik legjobb és legnépszerűbb pop előadója, Takács Nikolas közös produkcója igazi zenei csemege, amely hidat képez a műfajok között. Jazz, soul, r’n’b, latin elemeket magába  olvasztó zenei kirándulásban lehet része a közönségnek, ahol mindkét előadó megmutatja  saját egyéniségét, miközben teljes összhangban vannak egymással és a Magyarország élvonalbeli zenészeiből álló zenekarral.

The Golden Voices of Gospel, Dwight Robson tiszteletes zenekara

Az európai koncertkörúton lévő The Golden Voices of Gospel hangszeres énekegyüttes Dwight Robson tiszteletes vezetésével a New York-i Harlemből érkezik Győrbe a Jazzagóga színpadára. A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb. A gospel dalok - akárcsak a himnuszok - olyanok, mint a leegyszerűsített és megzenésített evangéliumok. A dalokban tehát megtalálhatók az ó- és újszövetség sorai (a tradicionális gospel énekesek ezek történeteit keltik életre), de sokszor csak szabad imák, amolyan beszélgetések Istennel. A gospelt szólista és kórus adja elő felelgetős énekformában, taps,  dobbantás, mozgás, és hangszerek kíséretével.

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek