Budapest 2014. Sep. 04. (21:00)

Jazzy Live - Fusio Group, Lemezbemutató koncert


Jazzy Live - Fusio Group, Lemezbemutató koncert

Elek István - szaxofon 
Kormos János - gitár
Romhányi Áron - billentyűs hangszerek
Barabás Tamás - basszusgitár 
Szendőfi Péter - dob

A Fusio Group a kétszeres Arany Dobverő-, Fonogram-, Artisjus- és eMeRTon-díjas Szendőfi Péter zenekara, akinek szerzeményeit, hangszereléseit a zenekar rendszeresen játssza. A dobost számos formációból ismerheti a jazzközönség: Gary Willis-szel 2005 óta viszi a Loop Doctors zenekart, Szakcsi Lakatos Róberttel pedig 2008-tól fogva a Transitiont. Korábban tagja volt a László Attila Bandnek, a Romhányi Áron Triónak, a Birta Life Pictures-nek, valamint a Nagy János Triónak is.

A Fusio Group 1992-ben alakult, akkor még Fusio Quartet néven. Az együttes stílusirányzata kezdettől fogva a jazz-fusion kategóriához áll a legközelebb, bár a repertoár eklektikus és széles zenei palettán mozog: a hagyományosabb hangszerelés gyakran keveredik progresszív témákkal és harmóniavilággal. Az elektronikus jazz meghatározó amerikai mintáit követve markáns, 'harapós' groove-okkal teli, feszes, sodró lendületű zenét játszanak. 

A csapat ezúttal a Tom-Tom Records gondozásában júniusban megjelent legfrissebb, Wanna Dance? című hatodik lemezét mutatja be az Opus közönségének. „...a mostani anyag is az első hangról felismerhető 'Fusio Group-os' lett, a szó legnemesebb értelmében. A szaxofon, gitár uniszónók, a Rhodes csilingelő hangja, a dob és a basszus soundok, amelyek a legprecízebbek, amit valaha magyar lemezeken hallottam, végigkísérik a Fusio Group munkásságát.„” írta a Jazzma kritikus a a lemezről.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek