Budapest 2015. May. 28. (21:00)

Jazzy Live: Karosi Júlia Quartet, vendég: Lukács Miklós


Jazzy Live: Karosi Júlia Quartet, vendég: Lukács Miklós

KÖZREMŰKÖDIK:

 

Karosi Júlia - ének
Tálas Áron - zongora
Bögöthy Ádám - bőgő
Varga Bendegúz - dob

 

Vendég:
Lukács Miklós - cimbalom

 

A fiatal jazzénekesnő, Karosi Júlia rangos helyeken énekelt itthon és külföldön egyaránt saját, 2010-ben alapított kvartettjével. Koncertjein mostanában főként a New York-i Dot Time Records kiadó gondozásában 2014-ben megjelent második, Hidden Roots című lemezének anyaga hallható. Az albumot teltházas, nagy sikert aratott koncerten mutatta be a kvartett a 2014-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon, majd a rangos brémai Jazzahead! fesztiválon.

 

Hidden Roots főként Karosi Júlia saját szerzeményeit tartalmazza, néhány népdal-feldolgozás mellett. A dinamikus zene magán viseli a magyar és a közép-európai zene ritmikai sokszínűségét. Az énekesnő számára a jazz hagyományain túl fontosak a népdalok és Bartók művei, az énekesnő ezeket a belső gyökereket igyekezett felkutatni, és ezen gyökerek alapján meghatározni a saját zenei identitását.

 

Karosi Júlia az ELTE esztétika-filozófia szakán tanult, miközben Winand Gábornál már jazz-énekléssel foglalkozott. 2008-ban vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz–ének szakára, ahol Lakatos Ágnes és Berki Tamás lettek tanárai. 2010-ben a Zeneakadémia által indított tehetséggondozó pályázat öt kiemelt hallgatója közé választották. Díjakat és elismeréseket szerzett nemzetközi versenyeken Lengyelországban és Franciaországban, 2011-ben pedig a Magyar Jazz Szövetség második helyezését érte elSketches című szerzeményével. Legelső lemezét – egy négyszámos kislemezzel együtt – a japán Whereabouts Records adta ki 2012-ben.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek