Budapest 2015. Dec. 25. (20:00)

Karácsonyi Kamarakoncert


Karácsonyi Kamarakoncert

Élje át a téli ünnepek különleges hangulatát a külön ezekre az alkalmakra összeállított koncertprogramokon!

Töltse velünk Karácsony első estéjét a kamara koncertünkön, mely helyszínéül a Pesti Vigadó színházterme szolgál. Egy különleges, a Duna Szimfonikus zenekar által erre az estére komponált programot hallgathat meg.
A kamarakoncert időtartama 90 perc (kettő 40-45 perces felvonásból áll, 10 perces szünettel). A Pesti Vigadó, Budapest gyönyörű belvárosi színházépülete ad otthont az eseménynek.
Program kezdete: 20:00
Helyszín: Pesti Vigadó, 1051 Budapest Vigadó tér 2.

Pesti Vigadó:

I. Ferenc császár Johann Aman udvari építészre bízta a Pestre megálmodott teátrum megépítését, de végül Pollack Mihály tervei alapján valósul meg a pesti klasszicista építészet egyik csúcsteljesítménye a Redoute vigalmi palota - Tündérpalota -, biedermaier stílusú, aranyozott bútorokkal és monumentális csillárokkal. A pesti társasági élet központját bálok és hangversenyek töltik meg – Johann Strauss, Ifj. Johann Strauss, Liszt Ferenc -, mígnem a forradalom áldozata lesz. 1864-ben Vigarda néven nyitják meg újra, hogy monumentalitásával lenyűgözze, célszerűtlenségével gúny tárgy legyen a nagyközönségnek. Az 1860-70-es években számos kiemelkedő zenei esemény helyszíne - Beethoven születésének 100. évfordulója, Budapest egyesítése, a Himnusz és Szózat ősbemutatója -, és kiemelkedő művészek Ifj. Johann Strauss, Mascagani, Dvorak, Debussy, Rubinstein, Horowitz és Gieseking is és itt debütál az ifjú Dohnányi Ernő, Bartók Béla és Fischer Annie fellépéseinek helyszíne. 1904-ben a közgyűlés megkezdte a belső modernizálást. Így épült meg a belső személyfelvonó, megújult a bádogtetőzet, s telefon biztosította a kapcsolatot az emeletek között. A húszas évek derekán a fő-és oldalhomlokzat rekonstrukciója, egy évtizeddel később a vigalmi helyiségek helyreállítása is megvalósult.A Vigadó politikai, irodalmi, vallási ünnepségek, tudományos előadások, művészeti kiállítások örökös helyszíne lett. Az 1944-45. évi ostromban szinte teljesen megsemmisült épület 1980-ban nyitotta meg kapuit. A felújítások és rekonstrukciók végső eredményeként 2014 tavasza óta régi dicsfényében, új terekkel bővítve Makovecz Imre építész előtt tisztelgő, életművét bemutató tárlattal fogadja az érdeklődő közönséget.

Program
 
I. Felvonás
 
Corelli: Concerto Grosso
 
Haydn: Rondo all’Ongarese
 
Vivaldi: The Four Seasons: Winter – II. Largo
 
Kálmán: The Gipsy Princess - Ouverture
 
Erkel: Palotás from the Opera Hunyadi László
 
Lehár: Gold and Silver Waltz
 
Massenet: Thais - Meditation
 
Brahms: Hungarian Dances No.5
 
II. Felvonás
 
Kálmán: Devil-rider - Palotás
 
Strauss: The Blue Danube - Waltz
 
Cymbalo solo
 
Grinspun: Choric Dance
 
Strauss: Pizzicato Polka
 
Monti: Czardas
 
Strauss: Tritsch-Tratsch Polka
 
Strauss: Radetzky March
 
Koncertmester: Rudnickaja Tatjana


A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek