Sopron 2014. Oct. 09. (18:00)

Kelemen Quartett


Kelemen Quartett

Munkácsy-szalon

Zenés esti tárlatvezetés a Munkácsy, Paál, Szinyei és tájképfestő kortársaik című kiállításon.

A Kelemen Kvartett 2010-ben alakult, és már az első év műhelymunkája után egyre rangosabb koncerttermek, fesztiválok vendége világszerte.

A kvartettet a Kokas - Kelemen házaspár alapította Kokas Katalin húgával, Dórával, kivel több, mint 10 éve kamaráznak együtt valamint zeneakadémiai növendékükkel, Homoki Gáborral.

A vonósnégyes 2011 szeptemberében megnyerte a 4-ik Pekingi Nemzetközi Zenei Verseny első díját, 2011 júliusában a Melbourne-i Nemzetközi Kamarazenei verseny Második és Közönségdíját és az egyik fődíjat, melyet a verseny történetében először nem a győztesnek adott át a versenytől független Musica Viva ausztrál menedzsment.

Az együttes eddig Svájcban, Olaszországban, Ausztráliában, Szlovéniában, Ausztriában, Horvátországban, Németországban s Kínában koncertezett, 2011 tavaszán volt bemutatkozó amerikai koncertturnéjuk.

Miközben a kvartettmuzsika külföldön óriási népszerűségnek örvend, Magyarországon szinte teljesen eltűnt a koncertpódiumokról. Ezért határozták el a művészek, hogy egy országos turnéra indulnak, melynek célja, hogy a vonósnégyes hazánkban is újra ismert és kedvelt műfaj legyen, és a közönség felfedezhesse azt az igazi örömzene hangulatot, amiért annak idején ezek a művek megszülettek.

A hétállomásos (Hódmezővásárhely, Debrecen, Sopron, Pécs, Kecskemét, Zalaegerszeg, Gyula) koncertkörútra októberben, illetve decemberben kerül sor, immár egy új felállásban. Homoki Gábor a közelmúltban bizonytalan időre megvált a csapattól, helyét Varga Oszkár vette át, aki 5 éve Kelemen Barnabás és Kokas Katalin zeneakadémiai növendéke, s szintén hegedül és brácsázik, szólistaként és kamarapartnerként számos nemzetközi koncertteremben fellépett már.

Fedezzük fel együtt a vonósnégyes varázslatos világát!

Műsor:

Haydn: d-moll vonósnégyes, op. 76/2 "Quinten Quartett"

Bartók: 4. vonósnégyes

Kurtág: Six moments musicaux, op. 44

Brahms: a-moll vonósnégyes, op. 51/2

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek