Budapest 2015. Apr. 10. (19:00)

Klasszikusok könnyedén - Sturcz Quartet koncertje


Klasszikusok könnyedén - Sturcz Quartet koncertje

„80 perc alatt a Föld körül” Könnyed zenei barangolás a Sturcz Quartettel

Az együttes 1992-ben alakult Sturcz Quartet néven. A vonósnégyes repertoárja igen tág, a klasszikus zenétől a kortárs zenéig terjed, a pop és jazz zene érintésével, de főként az igényes szórakoztató, ismertebb klasszikus zene az irányadó.
Önálló koncerteken kívül, közreműködünk hazai és külföldi fesztiválokon, könnyűzenei rendezvényeken, államfői fogadásokon, kiállítás megnyitókon, konferenciákon, szakmai és kulturális rendezvényeken, partikon, céges rendezvényeken is.

Az együttes fő profilja a könnyed klasszikus szórakoztató zene, kiegészülve a kortárs zeneszerzők darabjaival, popzenei elemekkel.

Számtalan koncert, külföldi fellépés és lemezfelvétel fűződik a vonósnégyes nevéhez. Rendszeresen játszunk Al Di Meola koncertjein, felléptünk már a Buena Vista Social Club együttessel és Ibrahim Ferrerrel, a Jethro Tull együttessel és Ian Andersonnal, Chris Thompsonnal, Rupa and the April Fishes zenekarral, Leslie Mandokival, Bonnie Tylerrel, Jennifer Rushhal, Roger Hodgsonnal és a Kaolin együttessel is.

Tagok
Csonka Gábor - 1. hegedű
Szilágyi Péter - 2. hegedű
Benkő Gyula - brácsa
Sturcz András - cselló, aki egyben az együttes vezetője is.

A koncerten válogatást hallhatnak Vivaldi, Weiner, Albeniz, Rossini, Piazzola, Joplin, Kreisler, Mancini stb műveiből.

Al Di Meola a következőket írta velük kapcsolatban:
"A tehetség az egyik legfontosabb szempont, de legalább annyira számít a zeném iránti lelkesedés. Magyarországon azt tapasztalom, hihetetlen a választék, és kifinomult a zenei kultúra. A zenészeknek nem a régi klasszikusokat, Bachot vagy Mozartot kell csak érteniük, hanem a kortárs zenét is. Ezek a srácok, /a Sturcz Quartet/ akikkel dolgozom, szeretik a kortárs zenét, az én zenémet is. Hát ez, ami döntő, mert velük meg tudom valósítani az álmaimat."

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek