Budapest 2015. Oct. 29. (19:00)

Koncert a Zsinagógában


Koncert a Zsinagógában

Koncertsorozat a Dohány utcai zsinagógában Új, páratlan zenei élménnyel és egyedi turisztikai attrakcióval bővül az idei nyári idegenforgalmi szezon Budapesten: augusztustól októberig a Dohány utcai zsinagógában a zeneirodalom klasszikusainak zsidó vonatozású műveiből válogatott koncerteket rendeznek.

A máshol ebben az összefüggésben még soha elő nem adott produkciót a különleges szépségű és nagyszerű akusztikájú helyszínen neves művészek adják elő.Tematikájuk szerint párosítják többek között Rossini, Verdi, Mendelssohn, Kálmán, Joseph Stein műveit. A Mózes tercett, a Jeruzsálem ária, a Zsidó nő dallamai, a Hegedűs a háztetőn, vagy a Hava Nagila világszerte dúdolt melódiái a zsinagóga híres kórusa kíséretével zenekari aláfestéssel szólaltatják meg rangos énekesek.A Dohány utcai zsinagóga építészeti és akusztikai élménye, valamint a különleges zenei válogatás két erős turisztikai vonzerőt kapcsol össze, amivel egy új, egyedülálló minőség jön létre. A kulturális csemege a Magyarországra látogató turisták egyik legemlékezetesebb programjává válhat, hozzájárulva az utazási irodák eredményes gazdálkodásához.  /Budapesti Zsidó Hitközség honlapja/.

MŰSOR:

TRADICIONÁLIS MAGYAR-ZSIDÓ NÉPDAL: SZÓL A KAKAS MÁR

Gioacchino ROSSINI: IL SIGNOR BRUSCHINO - nyitány

Gioacchino  ROSSINI: MÓZES EGYIPTOMBAN  - Mózes imája

Felix MENDELSSOHN: ÉLIÁS ORATÓRIUM -Höre Israel

Jacques Fromental HALEVY: A ZSIDÓ NŐ  -Brogni biboros cavatinája

Giuseppe VERDI: NABUCCO - szabadság kórus

KÁLMÁN Imre: CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

SERESS Rezső: SZOMORÚ VASÁRNAP

George GERSHWIN: ÖRÖKZÖLD POTPOURRI

Kurt WEILL: SOHA NEM TE VOLTÁL

Jerry BOCK: HEGEDŰS A HÁZTETŐN Ha én gazdag lennék

TRADICIONÁLIS IZRAELI NÉPDAL: HAGA NAVILA

KÖZREMŰKÖDIK:

BENEDEKFFY KATALIN operaénekes: Különleges művészi adottságú opreaénekes, aki a népdaltól az operáig, minden műfajban otthonossan mozog. Állandó fellépője Európa színpadainak, Svácban, Spanyolországban, Ausztriában vagy akár Romániában is ismert és elismert művészként tartják számon. Legutobb a  tengeren túl - Kanadában - aratott nagy sikert.

KIRÁLY MIKLÓS operaénekes

RUDAS DANIEL kántor: Énekesi karierjét 2012-ben kezdte el a Dohány Utcai Zsinagóga férfi kórusába. A szebbnél szebb énekek hatására döntött úgy, hogy mint kántor, a zsidó zeneművészet legszebb dalainak tolmácsolója legyen. Tehetségét dr. Frölich Robert, a zsinagóga főrabbija hamar felismerte és kántori feladatokkal bizta meg.

2014-ben indult el szólista karrierje és már abban az évben nagy sikert aratott Svájcban, ahol a Conservatoire de Musique de Geneve vendége volt.

NEUMARKT ZOLTÁN zongoraművész

PRIMART KAMARAEGYÜTTES: Az együttes szívesen látott vendég a világ számos hangversenytermében. Az elmúlt évek során nagy sikerű koncerteken léptek fel több kontinensen, így Európában és Ázsiában is, Ausztriától Németországig Svájcon át éppúgy, mint Japánban, Koreában, vagy éppen Izraelben. Művészi jellegzeteségük: a letisztult, klasszikus stílusból, s a világhírű magyar temperamentumból ötvözött egyedi hangzásvilág. Arspoetikájuk: rohanó világunkat megállítani egy varázslatos pillanatra, melyben a zene erejével a hallgatóság feledhetetlen, katartikus pillanatok részesévé válhat!

A koncert időtartama cca. 1 óra. A műsorváltozás joga fenntartva!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek