Budapest 2016. Sep. 05. (19:30)

Back to the Roots együttes koncertje


Back to the Roots együttes koncertje
Zsidó Kulturális Fesztivál 2016 (Hegedűs Gyula utcai Zsinagóga)

Back to the Roots együttes koncertje
vendég Koltai Róbert, Fekete László, Zucker Immánuel, Daniel Bouaziz és a Frankel Zsinagóga férfikara

BACK TO THE ROOTS
Minden zsidó zene, ami jó!
Héber, jiddis örökzöldek, zsidó vonatkozású világslágerek: minden zsidó zene, ami jó! – Ez a Back to the Roots produkció, amely 2016-ban Kanadától Floridáig meghódította az amerikai kontinenst, és még idén a világhírű New York-i Carnegie Hallban is felcsendül a muzsikája.

Lakatos György
A Floridában élő világhírű gitárművész a legnagyobb koncerttermek népszerű vendége. Virtuóz játéka nyomán idén megkapta a Mr. Goldenhand, azaz az Aranykéz elismerést. Az általa irányított Back to the Roots produkció 2016-ban három amerikai, egy ausztrál és egy európai turnén örvendezteti meg a hallgatóságot.

Koltai Róbert
A Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész színész számos sikerfilm és nagy színházi előadás részese. Sose halunk meg, Indul a bakterház, Patika, A miniszter félrelép, Illetékes elvtárs – csak néhány a legendás produkciókból, amelyeknek részese volt.

Fekete László
A budapesti Dohány utcai Zsinagóga főkántora. Gyakran közreműködik koncerteken, rádiós és televíziós közvetítésekben, lemezfelvételeken és filmekben. Hatalmas, szín gazdag basszusa már többször elkápráztatta Európa, Izrael és Japán zeneszerető közönségét.

Daniel Bouaziz
A francia-izraeli tenoristát Párizsban, Tel-Avivban és az USA-ban széles rajongótábor fogadja a fellépésein. A művész először lép fel Magyarországon. Széles repertoárjában Cavaradossi szerepétől a modern izraeli dalokig számos csodálatos örökzöld megtalálható.

Nógrádi Gergely
A budai Frankel Zsinagóga kántora, generációjának kiemelkedő tehetséggel megáldott művésze. 2015-ben Európa legjobb kántorhangjának választotta az Európai Kántorok Szövetsége. 2016-ban, amerikai koncertturnéja során a kitüntető “The Jewish Pavarotti” címet adományozták neki.

Zucker Immánuel
Az Országos Rabbi képző – Zsidó Egyetem zsinagógájának kántora. Kellemes, lágy lírai tenorhangját Brooklynban, Bécsben, Innsbruckban is hallhatták már, olyan nagy kántorok oldalán, mint Fekete László, Shai Abramson, Giora Sharon és Moshe Stern.

Neumark Zoltán
A nemzetközileg elismert zongoraművész épp úgy otthon van az opera, az operett, a musicalek világában, mint az ősi és a modern zsidó zene területén. A világ öt kontinensén, világhírű énekesek megbecsült koncertpartnereként koncertezett.
Közreműködnek még: a Frankel Zsinagóga Férfikara, zenészek

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek