Budapest 2015. Jul. 04. (20:00)

LINDSEY STIRLING koncert


LINDSEY STIRLING koncert

LINDSEY STIRLING

- A fiatal hegedűvirtuóz először Magyarországon -

Lindsey Stirling egy kivételes tehetségű amerikai hegedűművész, aki a klasszikustól a hiphopon át a dubstepig kiválóan játszik. Saját szerzeményein kívül feldolgozásokat is készít, produkcióját különleges, olykor akrobatikus tánckoreográfiával egészíti ki. Egyedi előadóstílusa több száz milliós youtube video nézettséghez, Billboard listát vezető dalokhoz, világszerte teltházas koncertekhez vezették.

 

2015. július 4-én, a Papp László Budapest Sportarénában végre a magyar közönség előtt is bemutatkozik virtuóz hegedűjátékával.

Stirling egy arizónai mormon közösségben nőtt fel, ahol tinédzserként kizárólag klasszikus zenei nevelésben részesült; a hegedű iránt érzett szeretete később se múlt el, fiatal felnőttként vígasztalást nyújtott neki, amíg az étkezési zavaraival küzdött. Szenvedélye segítette hozzá az új zenei világ megalkotásába, ahol a romantikus kelta népzene és a modernkor klasszikusai találkoznak a dance és elektronikus zene világával.

A közönség először 2010-ben, az America's Got Talent tehetségkutató műsorban talákozhatott vele, ahol egészen a negyeddöntőig jutott. Produkciói mind a zsűri, mind a közönség tetszését elnyerték., egyszerűen csak „hiphop hegedűs”-nek hívták. Mikor kiesett a versenyből, úgy érezte, hogy ez volt a legjobb dolog, ami történhetett vele, mivel a visszautasítás csak megerősítette a saját magában való hitét. Továbbfolytatta azt, amit a műsorban elkezdett. Valamit, ami más.

Valamit, amit még korábban nem láttak.

Lindsey azonos nevű debütáló albumán 12 saját dal található, többek közt a”Crystallize” című sláger is, amellyel berobbant a köztudatba. Az album Németországban, Lengyelországban platinalemez, Svácjban pedig aranylemez lett, vezette a Billboard Dance/Elektronikus-, valamint a Klasszikus album listáját, és a Billboard Top 200-as listáján 22. helyezést érte el.

2014-ben jelent meg új, “Shatter Me” című albuma, ami rögtön a Billboard Top 200-as listájának 2. helyén nyitott! A lemezen található dalok többsége Lindsey saját dalai, de közös szerzemények is szereplenek rajta például a Grammy győztes Halestorm énekesével, Lzzy Hale-vel és a The

Voice második helyezettjével Dia Framptonnal, a Meg & Dia-ból.

A színpadon Stirling kecses, mint egy balerina, de hatása őrjítő, mint egy rave tündér, úgy varázsolja el a közönséget. Lindsey a modern, független művész példája, aki szimbiózisban van rajongóival; kérésükre készítette el az Operaház fantomja és a Trónok harca, valamint a Zelda, a Pokemon és a Skyrim számítógépes játékok egyedi feldolgozását, de Michael Jackson és Rihanna is szerepel a repertoárjában.

Szabadidejében motivációs beszédeket tart, saját példáján és zenéjén keresztül mutatja be a fiataloknak, hogy mindig bízzanak magukban! "A zenei stílusom tükrözi személyiségemet, melyen keresztül remélem mindenkihez el jut az üzenetem: ne féljünk önmagunk lenni!" – nyilatkozta Lindsey, és hozzátette - "Minden zeném egy spontán reakció arra, ami éppen körülöttem zajlik."

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek