Budapest 2016. Nov. 15. (19:30)

Liszt / Petrovics / Szőllősy / Liszt "Négy elem" ( A Concerto Budapest koncertje )


Liszt / Petrovics / Szőllősy / Liszt

Liszt Ferenc bizonnyal legnépszerűbb szimfonikus költeménye, a Les Préludes ezen a hangversenyen együtt hangzik fel azzal a kórusciklussal, amelynek eredetileg, még az 1840-es évek derekán a nyitányául szolgált. 

A XIX. századi francia poéta, Joseph Autran négy verséből összeállított kompozíció, a Négy elem a 2002-ben Bubnó Tamás által alapított Szent Efrém Férfikar előadásában zárja majd a programot, az 1854-re újrahangszerelt Les Préludes pedig a koncert első száma gyanánt hangzik fel a Liszt-díjas, s jelenleg a wiesbadeni színház főzeneigazgatójaként működő Hamar Zsolt vezényletével. A két Liszt-alkotás között a 2007-ben elhunyt Szőllősy András szerzeményei szerepelnek majd a programon. Az 1968-ban komponált, majd a világ rádióinak 1970-es párizsi versenyén fődíjat elnyerő, s ezzel a zeneszerző nemzetközi ismertségét megalapozó III. Concerto, valamint az ennek nyomában elkészített, másik nagyszabású zenekari mű, az 1972-es Transfigurazioni. Két, modernségében is klasszikus zenedarab a XX. századi magyar zeneirodalom kincseinek tárházából.

Műsor:

Liszt: Les Prelude, S.97

Szőllősy András: Transfigurazioni (1972)

Szőllősy András: III. Concerto

Liszt: Négy elem

Közreműködik: Szent Efrém Férfikar (karnagy: Bubnó Tamás)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek