Budapest 2015. Feb. 20. (19:30)

Liszt Ferenc Kamarazenekar, Km. Ittzés Gergely - fuvola


Liszt Ferenc Kamarazenekar, Km. Ittzés Gergely - fuvola

A zenekar 2015 tavaszi BMC-beli sorozatának első koncertjén Ittzés Gergely, nemzetközileg elismert fuvolista lép fel.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar Budapest Music Centerben megrendezendő 2015 tavaszi koncertsorozatában elsőként Ittzés Gergely fuvolaművész lép fel, aki Felix Mendelssohn d-moll hegedűversenyének fuvolaátiratát és Frank Martin Ballada c. művét adja elő. A közönség  Lutoslawsky és George Antheil ritkán játszott, különleges darabjait is hallhatja a zenekar előadásában.

Ittzés Gergely tanulmányait a kecskeméti Kodály Iskolában Dratsay Ákos növendékeként és a Zeneakadémián Prőhle Henriknél végezte. Itt nagy hatást tettek rá Kurtág György és Rados Ferenc kamarazene órái. Diploma után egy évet a nemzetközi Prágai Mozart Akadémián, majd néhány hónapot Kanadában, a Banff Centre for the Arts művésztelepen töltött. Részt vett számos mesterkurzuson és díjat nyert több hazai (1982, 1986) és nemzetközi versenyen (Róma 1987, Duino 1988, Szeged 1992). 1998-ban Lengyelországban a Zenei Egyéniségek Második Nemzetközi Aleksander Tansman Versenyének Nagydíját nyerte. 1992-ben és 2003-ban a Szerzői Jogvédő Hivatal nívódíját kapta az új magyar zene tolmácsolásáért. 1998-99-ben Fischer Annie ösztöndíjas. 2001-ben Liszt-díjjal tüntették ki.

A klasszikus és kortárs zene mellett számos más stílus is hat zenei világára. Tíz évig a Talizmán nevű etno-jazzrock együttes tagja és zeneszerzője volt, de más jazz-formációkban is fellépett, illetve készített felvételeket (Makám, Emil Viklický, Markus Stockhausen Possible Worlds Orchestra, Leni Stern, Don Thompson, Bop Art Orchestra, stb.).

Ittzés Gergely 1996 óta a győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetének tanára egyetemi tanári rangban. Habilitációjára 2007-ben került sor.

 

2015. február 20., 19:30, Budapest Music Center

Felix Mendelssohn: h-moll szimfónia, No.10

Felix Mendelssohn: d-moll hegedűverseny (átirat fuvolára)

Frank Martin: Ballada

km.: Ittzés Gergely - fuvola

*****

Witold Lutoslawsky: Gyászzene Bartók emlékére

George Antheil: Szerenád vonószenekarra

További információ: http://www.lfkz.hu/hu/koncertek/sorozatok/2015-02-20-kortars-sorozat-i--135/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek