Budapest 2016. Feb. 02. (19:30)

Liszt Ferenc Kamarazenekar, Km. Lencsés Lajos - oboa


Liszt Ferenc Kamarazenekar, Km. Lencsés Lajos - oboa

A Liszt Ferenc Kamarazenekar a sorozat harmadik koncertjén Lencsés Lajos oboaművésszel Farkas Ferenc-darabokat mutat be Beethoven, Kodály és Gustav Holst munkái mellett.

Tájékoztatni szeretnénk kedves közönségünket, hogy a Budapest Music Centerben megrendezett sorozatunk harmadik hangversenyét az előre meghirdetett 2016. január 26. 19.30 időpont helyett szervezési okok miatt egy héttel később, 2016. február 2-án tartjuk meg.

A 2016. január 26-ra megvásárolt jegyek illetve a sorozat bérlete a február 2-i időpontra érvényes.
A műsor és a szólista személyében nincs változás.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar több éve szervez sorozatot a Budapest Music Centerben, melynek akusztikája ideális a kamarazenekarok számára. A 2015/6 évadban négy koncerten hallhatják az 1963-ban alapított világhírű együttest változatos műsorral, Bartók Béla és Farkas Ferenc darabjainak jegyében.

A sorozat koncertjein az együttes a Toccata Classics kiadónál megjelent Farkas Ferenc-lemezeinek anyagából válogat: olyan neves magyar szólistákkal mutat be koncertenként egy-egy szólódarabot mint Adorján András (fuvola), Lencsés Lajos (oboa) és Rácz Ödön (nagybőgő), akik a lemezfelvételeken is közreműködőként szerepeltek. Az estek második felében egy-egy ismert kamaradarabot hallhat majd a közönség Verditől, Beethoven-től és Debussy-től.

A harmadik, 2016. február 2-i hangversenyen az ismert oboaművész, Lencsés Lajos lép fel az együttessel, majd Beethoven c-moll vonósnégyesét mutatja be a zenekar.                                    

"Lencsés est un des grands hautboistes d'aujourd'hui (Lencsés a mai nagy oboisták egyike) - írta 1990-ben a híres párizsi zenei újság, a "Diapason", az "Arany Diapason" díj odaítélésnek alkalmából, melyet Lencsés egy oboa szonáta francia felvételéért kapott. Lencsés Lajos családjában nemzedékek óta hagyomány volt a zenélés. Évtizedek óta járja a világot és több mint ötven szóló CD felvételével nemzetközileg kivételes helyet foglal el kortársai között. Minden nemzetközisége ellenére azonban ennek a muzsikusnak a gyökerei magyarok és magyarok maradnak.

Zenei tanulmányait a Bartók Béla Konzervatóriumban és a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte. A budapesti Francia Intézet felfigyelt a fiatal muzsikus aktivitására, és Lencsés több ízben kapott franciaországi mesterkurzusokra ösztöndíjat. A zeneakadémiai tanulmányok és az egy év párizsi tanulmányút után 1968-ban a híres genfi zenei verseny díjnyertese lett, mely az élvonalbeli muzsikusok közé emelte, s megalapozta nemzetközi tekintélyét.

Mint szólista eljutott Párizs, Bécs, Berlin, Madrid, Brüsszel, Athén, Lisszabon mellett Amerika és Japán több városába is. 1971-ben a Stuttgarti Rádiózenekar szóló oboistájának nevezte ki, mely pozícióhoz mai napig hűséges maradt. Számos országban, s Magyarországon is tart mesterkurzusokat fiatal muzsikusok számára. 2003-ban a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével tüntették ki.

2016. február 2. 19:30

Szólista: Lencsés Lajos, oboa
Gustav Holst: Saint Paul szvit
Farkas Ferenc: Concertino IV, oboára és vonószenekarra
Kodály Zoltán: Epigrammák

*****

Ludwig van Beethoven: c-moll vonósnégyes No.4., Op. 18
Művészeti vezető: Rolla János

A Farkas Ferenc-lemez megvásárolható a koncert előtt a helyszínen.
A szólista-és műsorváltozás jogát fenntartjuk!

További információ: http://www.lfkz.hu/hu/koncertek/sorozatok/2016-01-26-kortars-sorozat-iii--173/

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek