Budapest 2017. Sep. 10. (20:00)

Ludovico Einaudi


Ludovico Einaudi

Klasszikus zene? Avantgárd? Ambient? Világzene? Pop? - Ludovico Einaudi zenei világa könnyen megközelíthető a felsorolt irányzatok felől, de egyikkel sem azonosítható, hiszen éppen azért kebelezte be mindezt, hogy megteremthesse belőlük egyéni hangját, a „belső szükségszerűség” zenéjét.

Ludovico Einaudi ezt a kifejezést Vaszilij Kandinszkijtől kölcsönözte, aki hasonló hatással volt rá, mint zenetanára, Luciano Berio. Ő épp oly nagyra tartotta a Beatlest, mint Arnold Schönberget vagy az afrikai népzenét - utat mutatva Ludovico és a mali Ballaké Sissoko együttműködése felé.
A szülői ház szerepe szintén meghatározónak bizonyult. Az 1955-ben, Torinóban született Ludovico édesapja rangos könyvkiadóként, édesanyja zongoraművészként nyitotta meg előtte az egyetemes művészet kapuit. (Nagyapja, a markánsan baloldali Luigi Einaudi Olaszország köztársasági elnöke lett 1948-ban.) Ludovico zenei pályafutása a milánói konzervatórium elvégzése után, az 1980-as évek elején bontakozott ki. Zongorára, kamara- és szimfonikus zenekarra egyaránt számos darabot írt, majd a video-, a tánc- és a balettművészet felé fordult. A kilencvenes évektől több televíziós sorozat és mozifilm zeneszerzője lett, melyek közül az Ez itt Anglia, a Doktor Zsivágó, az Alattomos és az Életrevalók hazánkban is látható volt. Napjainkig huszonkét lemeze jelent meg, a legutóbbi 2015-ben, Elements címmel. Annak előadóival érkezik a Müpába, első magyarországi koncertjére.

Ludovico Einaudi: zongora

Közreműködők:

Redi Hasa: cselló
Federico Mecozzi: hegedű
Francesco Arcuri: gitár
Alberto Fabris: basszusgitár, elektronika
Riccardo Laganà: ütőhangszerek

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek