Budapest 2016. Jun. 04. (21:00)

Lukács – Harland – Grenadier Trio (H/US)


Lukács – Harland – Grenadier Trio (H/US)

KÖZREMŰKÖDIK:

 

Lukács Miklós - cimbalom
Eric Harland - dob
Larry Grenadier - nagybőgő

 

Lukács Miklós kétségkívül hazánk egyik legjelentősebb zenészegyénisége. Virtuóz játéka, páratlan muzikalitása, a hangszerében rejtőző lehetőségek minden elképzelhetőt felülmúló feltárása, s az a magától értetődő könnyedség, ahogy a zene szinte valamennyi műfajában otthonosan mozog s képes azok elemeit akár egy ütemen vagy futamon belül is kombinálni, minden alkalommal rabul ejtik hallgatóit. Amellett, hogy több hazai zenekar zenei arculatának kialakításában is meghatározó szerepet játszik (Dresch Quartet, Tóth Viktor Arura Trió, Balogh Kálmán – Lukács Miklós duó, stb.), néhány éve már saját trióját is vezeti: a Baló Györggyel és Orbán Györggyel megalakított Cimbiózis nemrégen már második lemezét jelentette meg. Nemzetközileg is igen keresett művész, se szeri se száma azoknak a produkcióknak, melyekben részt vesz. Charles Lloyd 2012-es legelső első budapesti találkozásuk után meghívta Miklóst a Wild Man Dance Suite előadásához. A hatossá bővített Charles Lloyd kvartett kirobbanó sikerű wroclawi koncertjét a Blue Note Records rögzítette, a felvételből készült 2015-ben megjelent lemezt az angol Jazzwise Magazine az év 20 legjobb jazzalbuma közé választotta. Lukács Miklós tagja a német-holland-magyar Platypus triónak, Grzegorz Karnas lengyel énekes triójával két lemezen is együttműködött, részt vesz a Frank London vezette Glass House Projectben, Eötvös Péter cimbalomra írt darabjainak állandó előadója és hosszan sorolhatnánk azokat a hazai és nemzetközi művészeket, akikkel együtt játszott.

 

Miklós ezúttal egy egészen új formációval jelentkezik az Opus színpadán. A két kiemelkedő amerikai jazzmuzsikussal – Eric Harland dobossal és Larry Grenadier bőgőssel – alkotott nemzetközi trióval a június 4-i koncertet megelőző napokban egy lemez anyagát veszi fel a BMC stúdiójában, mely a közeljövőben jelenik majd meg a BMC Records gondozásában. „Már régóta szerettem volna Larryvel és Eric-kel valami közös produkcióba kezdeni. Mindkét zenésszel Charles Lloyd révén ismerkedtem meg, aWild Man Dance Project előadásain Eric-kel már 3 éve van szerencsém folyamatosan együttműködni. Nagy örömömre mindketten boldogan mondtak igent a felkérésemre! A repertoár néhány régi kompozícióm mellett vadonatúj műveimet fogja tartalmazni, amelyeket kifejezetten erre az új produkcióra komponáltam” mondta el Miklós az új projekt kapcsán.

 

A 37 éves, többszörös Grammy-jelölt Eric Harland generációjának legkeresettebb dobosa, aki több mint 200 felvételen működött már közre. Olyan mesterekkel lépett színpadra, mint Betty Carter, Joe Henderson, MyCoy Tyner, Michael Brecker, Terence Blanchard, Branford és Wynton Marsalis, Wayne Shorter , Savion Glover, Bill Cosby és még sokan mások, illetve számos fiatal, feltörekvő művésszel is együtt játszott, mint Esperanza Spalding, Jane Monheit, Taylor Eigsti, Julian Lage, Stacie Orrico és sorolhatnánk tovább.

 

Larry Grenadier, a kortárs jazz egyik legelismertebb és legkiválóbb bőgőse, terjedelmes életművet tudhat magáénak, melyben a műfaj leginvenciózusabb és legbefolyásosabb művészeivel működött együtt. Három évtizeden átívelő karrierje során komoly hírnévre tett szert hangszeres tehetsége, azonnal felismerhető hangja, érzékenysége, képzelőereje és kreatív kíváncsisága révén. Grenadier jellegzetes bőgőjátéka a zongorista Brad Mehldau és a gitáros Pat Metheny zenekarainak sokáig volt meghatározó eleme, s számos olyan neves művésszel működött együtt, mint Paul Motian, Charles Lloyd, Enrico Rava, Danilo Perez, Chris Potter, Joshua Redman vagy Kurt Rosenwinkel.

 

mikloslukacs.com 
ericharland.com 
larrygrenadier.com 

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek