Debrecen 2016. Aug. 26. (19:30)

Magashegyi Underground


Magashegyi Underground

Magashegyi Underground a Nagyerdei Víztoronyban

A Magashegyi Underground 2007 májusában alakult. Szeplős Váll című első slágerük (melynek társszerzője a francia Manu Chao) a 2007-es év egyik nagy felfedezettjévé tette a zenekart. Bár valójában pop zenekarként definiálják önmagukat, sok elemet az alternatív zenei formákból építenek magunkba, folyamatosan keresik az új utakat. Az így kapott esszencia jellemzi a zenekar sokszínűségét, nyitottságát, felszabadultságát. Koncertjeiken keveredik a tánczene, a ska, az elektronika, és a népzene.

Első daluk, a Szeplős váll szinte azonnal az akkor megújult Petőfi Rádió slágerlistájának élére került, majd szinte az összes vidéki rádió után a Danubius rádió is állandó műsorára tűzte (a Jáksó TOP20-t két hétig vezette). A dalhoz tartozó klipet az Est Lapok hasábjairól ismert Gróf Balázs készítette, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend (lassan 1.000.000 nézettég a youtube.com-on). 2008-ban a szakmai zsűri beválasztotta a Szeplős Váll című szerzeményt a Fonogram "Az Év Dala" kategóriában a legjobb 5 közé, valamint a zenekar jelölést kapott az "Év Felfedezettje" kategóriában is.

Kis szünet után, a 2010 elején kiadott EP-t követően (ami teljes egészében, ingyenesen letölthető a zenekar honlapjáról) most a nagylemezen dolgoznak, melynek zenei anyagát a Kaukázus zenekar slágereit (Teszkó, Anglia, Celeb, Tartós Béke) zeneileg szerző Fodor Máriusz és Fűrész Gábor jegyzi. A tervek szerint tavaszra elkészűlő hanganyag mindenki számára elérhető lesz az interneten. A 11 dalt tartalmazó online-albumról annyit már lehet tudni, hogy a szövegeket Bocskor Bíborka mellett az Amorf Ördögök, illetve Péterfy Bori dalszövegeket is jegyző Tariska Szabolcs írta, s egy szám erejéig Szabó T. Anna verse is felcsendül. Az EP-n található Szívtakarítás című dal február elején elérte az MR2 játszási listájának csúcsát, s azóta több nagy rádió is rotációban adja.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek