Budapest 2014. Aug. 01. (19:30)

Magyar Arirang - Koreai-magyar zenei utazások


Magyar Arirang - Koreai-magyar zenei utazások

A Seoul Kodaly Singers, a Haewul-Haegeum együttes és a CantuS CorvinuS Énekegyüttes közös ünnepi koncertje.

Műsor:

Seoul Kodaly Singers és CantuS CorvinuS Énekegyüttes
Vezényel: Klembala Géza

Kodály Zoltán:
Fölszállott a páva
Túrót eszik a cigány 
Esti Dal 
Bárdos Lajos:
Libera me
Dana-dana

Haewul-Haegeum együttes tradicionális koreai népi hangszereken

Koreai népzenei összeállítás
Biikryunli (比翼連理)
Magyar népdalok

CantuS CorvinuS Énekegyüttes
Vezényel: Klembala Géza

Monteverdi, Gesualdo, J.S.Bach és Schütz művei

Seoul Kodaly Singers és CantuS CorvinuS Énekegyüttes
Vezényel: Hong-ky Cho

Ahra Cho: Kok-Kok Szumará 
Byunghee Oh: Gunbam Taryung 
Hyunchul Cho: Aráng-aráng 
Cang Cang - Jungsun Park: Ual-ua-li

Bartók Béla - Lee, Young Loo: Magyar Arirang



Seoul Kodály Singers

A Koreai Kodály Társaság szárnyai alatt alakult Seoul Kodály Singers kórus 1996 óta működik Dr. Hong-ky Cho művészeti vezetésével. Az együttes a kortárs kóruszene és a koreai népzene kórusirodalmának felfedezését tűzte zászlajára. 2001-ben az European Broadcasting Union (EBU) kórusversenyét is megnyerték.
A Seoul Kodály Singers lelkes kórusénekesekből áll, akik a civil életben orvosok, tanárok vagy egyetemisták. Hetente 1-2 próbát tartanak. Céljuk a magas művészet és a hangi tökéletesedés útján előrehaladni.
Repertoárjukon egyaránt megtalálható a kortárs kórusmuzsika, a koreai népzene, illetve az a cappella éneklés modern darabjai. De adtak már barokk zenei koncertet kamarazenekarral, jazz koncertet, vagy más tradicionális kórusokkal közös produkciókban is felléptek. 

A Haewul –Haegeum együttes gyermekekből álló tradicionális koreai népzenét játszó csoport. Műsorukat hagyományos népi hangszereken adják elő, korhű ruhában.

Dr. Hong-ky Cho:
Zenetanár, karvezető, 
a Koreai Kóruszenei Szövetség igazgatója, 
a Koreai Kodály Társaság elnöke, 
a Koreai Művészeti Nevelési Társaság elnök-helyettese,
professzor, 
a Szöuli Kodály Singers és a Hannuri Kórus vezetője.

A CantuS CorvinuS Énekegyüttes Magyarország egyik legrangosabb énekes előadó együttese. A Klembala Géza által vezetett énekegyüttes a régizene elkötelezett híve. Alapítása, 1988 óta a régi kórusmuzsika kiváló, egyéni hangvételű képviselője, a reneszánsz és a barokk stíluskorszakok a cappella és hangszerkíséretes vokális muzsikájának elkötelezett tolmácsolója.
Az énekegyüttest a legjobb régizene együttesek sorában tartják számon, így Magyarországon a fesztiválok, televízió- és rádióműsorok kedvelt vendége. 1993 óta Európa számos országában mintegy 100 koncertet adott. 

A CantuS CorvinuS énekegyüttes alapítója és vezetője Klembala Géza, pedagógiai tevékenysége mellett, mint csembalista és furulyajátékos aktív előadói tevékenységet folytat a régi zene területén. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1982-ben szerzett karvezetés diplomát, 2005-ben védte meg doktori disszertációját a barokk zenei retorika témájában.
A Camerata Hungarica együttes és más együttesek tagjaként elsősorban a régi zene előadási gyakorlatába kapcsolódott be. 1990-92-ben Bach összes kantátájának liturgikus rend szerinti előadássorozatát vezette és vezényelte a Budapest-Belvárosi Főplébániatemplomban, melyet a Magyar Rádió is közvetített.
A zenei ismeretterjesztés művelőjeként a 90-es években nagysikerű rádiós sorozatok műsorvezetőjeként vált ismertté. Rádiós tevékenységét 2005-ig a Muzsikáló délután adásaiban folytatta. 2009-ben Dél-Koreában vendégelőadóként a Kodály módszer alkalmazásáról tartott kurzusokat.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek