Budapest 2014. May. 23. (21:00)

MAO Exkluzív - Oláh Szabolcs: Gyűlés a Kút körül


MAO Exkluzív - Oláh Szabolcs: Gyűlés a Kút körül

„A gitárról a legtöbb fiatalnak az jut eszébe, hogy ezzel a hangszerrel a legkönnyebb barátnőt találni. Szabolcs tanulmányai kezdetétől az önkifejezést, belső utazásainak élménybeszámolóját látja a hangszeres zenében. 

Az elmúlt öt év alkotói magányának szürreális csodáját, a lelki kalandozások hol elmélyült, hol sziporkázó ajándékait osztja meg közönségével – nyolc vadonatúj zene nagyzenekari ősbemutatójának keretében.” (H. Magyar Kornél)

Már tavaly megszületett az a nyolc kompozíció, amelyek nagyzenekari hangszerelését a Modern Art Orchestra szerzői estjeinek sorozatában hallhatja először a közönség. A Gathering around the Well címet kapott ciklus különlegessége, hogy a fiatal gitáros-zeneszerzőre jellemző, érzékeny, a szépséget kutató zenei világot a big band hangzás szélesvásznú keretei között hallhatja a közönség. Oláh Szabolcs éveket töltött a Modern Art Orchestra állandó tagjaként a zenekarban, és a MAO egyik állandó zeneszerzője is volt. 2009-es, önkéntes visszavonulását követően ez az első alkalom, hogy visszatér régi zenész barátaihoz, hogy újra együtt legyen velük a zenei inspiráció kútforrásánál – erre utal a dalok összefoglaló címe is.

Az este során Szabolcs és a zenekar jelenlegi gitárosa, Komjáti Áron közösen játszanak a színpadon – a számok legtöbbjében két gitárszólam szerepel.

„2009 és 2012 között nagyon nehéz, embert formáló, lelket próbáló időszak zajlott le az életemben. Ezekben az években a zene óriási erőt, megnyugvást adott nekem. Amikor leültem a zongorához, hogy kitaláljak egy új szerzeményt, azt vettem észre, hogy egyfajta feloldódáson megyek keresztül. Biztosan tudom, hogy a komponálás természetes része az életemnek, amely során a legnagyobb élmény végigkísérni a zenét az ötlet fogantatásától egész addig, amíg önálló életre kel a színpadon.”

Közreműködik:
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

mao.hu

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek