Budapest 2016. May. 25. (19:30)

Meláth Andrea és Dráfi Kálmán


Meláth Andrea és Dráfi Kálmán

Ének karnyújtásnyira Meláth Andrea és Dráfi Kálmán Dalciklusok a XX. század első feléből

„Kristálytiszta intonáció és tökéletes stílusérzék”, „eredeti és sugárzó egyéniség”, „természetesen gazdag és lágy tónus” – e fordulatokkal írja körül a nemzetközi kritika Meláth Andrea énekművészetét. A Liszt- és sokszoros Artisjus-díjas mezzoszoprán, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője a 20. századi zene értő és elkötelezett tolmácsolója – amint erről a műsor összeállítása is árulkodik. A kuriózumszámba menő programban igazi ínyencségek hallhatók. Debussy dalciklusa Pierre Louÿs erotikus verseire; Britten sorozata angol, illetve skót költők (William Blake, Robert Burns, Robert Greene, Thomas Randolph és John Phillip) lírája alapján; az első francia prózaversek 18. századi szerzője, Évariste de Parny sorai Ravel által megzenésítve; valamint Mahler katartikus Friedrich Rückert-adaptációja. Az otthonosság érzetét Bartók szlovák népdalfeldolgozásai biztosítják, a tökéletes dramaturgiát pedig a vokális művek közé ékelődő Debussy és Rahmanyinov zongoradarabok. Utóbbiak idejére – mindannyiunk örömére – a Zeneakadémia tanszékvezetője, Dráfi Kálmán (aki egyébként Fischer Annie-tanítvány) kísérőből szólistává lép elő. Perényi Miklós gordonka- és Drahos Béla fuvolaművész közreműködése teszi teljessé az élményt.

Műsor:

Debussy: Bilitis-dalok
Britten: A charm of Lullabies, op. 41
Debussy: Két zongoradarab
Ravel: Chansons Madécasses
Közreműködik : Perényi Miklós (gordonka); Drahos Béla (fuvola)
szünet
Mahler: Gyermekgyászdalok
Rahmanyinov: Két etüd zongorára
Bartók: Falun (BB 87/a)

Meláth Andrea (ének); Dráfi Kálmán (zongora)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek