Budapest 2015. Mar. 28.

Middlemist Red, July Talk


Middlemist Red, July Talk

New Beat, a MamaZone és a Dürer Kert bemutatja:

MIDDLEMIST RED (H)
JULY TALK (CA)

A Middlemist Red 2012 végén alakult, zenéjük a heroikus hatvanas évek pszichedelikus őserejéből és a beatből táplálkozik. 2013 novemberében jelent meg As If You Could Mess This Up című bemutatkozó kislemezük, majd 2014 februárjában bekerültek „A Szám”, az Index alternatív dalversenyének döntőjébe és elsöprő szavazatszámmal meg is nyerték azt Single Switcheroo című dalukkal.

A Middlemist Redre azonban nem csak itthon, hanem külföldön is felfigyeltek, így májusban a Deezer, francia streaming szolgáltató 182 ország zenekarai közül beválasztotta őket Young Guns című programjának legígéretesebb négye közé. A végső döntést a hallgatókra bízták, a legtöbbet játszott zenekar élvezheti a jövőben a Deezer támogatását, a viadalból pedig toronymagas pontszámmal a Middlemist Red került ki győztesen.

A zenekar 2014 nyarán fellépett az összes jelentős hazai fesztiválon, így a VOLT-on és a Szigeten is találkozhatott velük a közönség. A nyár a fesztiválos fellépéseken túl a lemezkészítéssel zajlott, melynek hangmérnöke Beke István (Ivan and the Parazol) volt. A debütáló nagylemez november 7-én Supersonic Overdrive címen látott napvilágot a MamaZone gondozásában, melyet egy teltházas lemezbemutató koncerttel ünnepeltek az A38-on. Az első albumhoz pedig első klip is dukál, mely a Multicoloured Drive című számhoz forgott.

A 2012-ben alakult kanadai July Talk egy öttagú indie rock zenekar, és ebben még nincs is semmi különleges. Ami viszont megkülönbözteti őket a temérdek Oasis-en és Blur-ön felnőtt fiatal gitárpop-zenekartól, az két fontos dolog. Az egyik, hogy a zenekarnak két énekese van, nevezetesen Peter Dreimanis és Leah Fay. Ők ketten pedig egyszerre engedik szabadjára hangjukat, így létrehozva a rendkívül figyelemfelkeltő és izgalmas vokált. Deimanis mély, karcos hangját pedig tökéletesen egészíti ki Fay lágy csilingelése, mintha a két énekes valami teljesen másról énekelne, együtt viszont elementáris erővel hatnak a hallgatóságra.

A zenekar másik szexepilje pedig pont Dreimanis énekhangjához passzoló blue-os beütés. A tavaly ősszel a Sleeples Records gondozásában megjelent cím nélküli első lemezük pont ettől olyan végtelenül dögös. A zenéjük és színpadi jelenlétük pedig élőben is lehengerlő, nem csoda hát, hogy tavaly már olyan zenekarokkal turnéztak, mint a Weezer, a Tegan and Sara vagy a Billy Talent. Az idei Juno Awards-on is jelölést kapó zenekar európai turnéján máris útba ejti Budapestet, így a magyar közönség egy igazán friss, épp az áttörés kapujában álló fiatal zenekart nézhet meg. Érdemes, hiszen ki tudja, mekkorára nőnek…

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek