Budapest 2014. Dec. 18. (16:00)

MOHAIN - Fasznak annyi // Szerzői album - Sajtótájékoztató és Nyilvános lehallgatás (a CD 17 számának meghallgatása)


 MOHAIN - Fasznak annyi // Szerzői album - Sajtótájékoztató és Nyilvános lehallgatás (a CD 17 számának meghallgatása)

2009-ben a szerzői esttel kezdődött Mohai Tamás alkotói pályájának számvetése, mely most a Mohain név alatt futó szerzői anyaggal válik teljessé. A jövőre 50 éves gitáros-énekes 17 dallal jelentkezik az év végén. 

„Mind előadógárdában, mind számválasztásban rendkívül színes, tömör és markáns a történet. A legjobb szövegeim, a legjobb zenéim.” A lemezen 10 új felvétel szerepel, a repertoár legrégebbi szerzeménye 1987-es, míg a legfrissebb 2014-ben született. Az életmű 45 közreműködője, énekesek, gitárosok, basszgitárosok, dobosok, billentyűsök több generációs csapata között találunk olyan zenészeket, akikkel Mohai Tamás már sokat játszott együtt, de lehetséges, hogy ezen az albumon utoljára teszi, vagy akikkel ezelőtt nem zenélt, de reméli, hogy a későbbiekben fog még. Így felvonulnak a már ismert zenekarok, a Faxni, a Háború, a Boom Boom, a Tomistars, Almási Enikő és a Zenekar, a KFT, miközben spontán, egy-egy dalra „leszerződött” friss, egyedi formációkat is felfedezhetünk, egészen régi és újra vagy új beszálló zenésztársakkal. Különlegesség, hogy az albumon négy Mohai is megnyilvánul a szerzőn kívül, köztük a művész legkisebb fia, Mohai Szilárd, egy kadencia erejéig zongorán. A munkálatok nemcsak időben, térben is eltolódtak, az új kompozíciók három helyszínen kerültek rögzítésre az elmúlt két évben, s végül néhány veretes régi dallal együtt Gresicki Tamás hangmérnök masteringje tette Egy album, „A Nagy Mű” jelen pillanatban is aktuális 17 dalává, mely a Hunnia Records kiadásában jelenik most meg. Számít a régi közönség, de bizonyos újszerű dalok révén újabb érdeklődök megnyilvánulására is a MOHAIN album. És ez még csak a kezdet… Jövőre koncertek!

Első felvonás december 18-án délután 16 órakor a Muzikumban. Akusztik entrée, sajtótájékoztató, és a NYILVÁNOS lehallgatás: az album teljes terjedelmének (72 perc) jó minőségben való meghallgatása a szerzőkkel, zenészekkel, alkotókkal; az elkövetőkkel, a háttérben az alkotás éveiben készült fotók random vetítésével. És ha tetszik, a lemez már aznap beszerezhető a helyszínen. Büfé és dohányzóudvar van.

Ingyenes!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek