Budapest 2016. Mar. 03. (17:00)

Music Freedom Day Budapest


Music Freedom Day Budapest

A Music Freedom Day, vagyis a Zene és a Szabadság Napja a svéd Freemuse civil szervezet 1997-es alapítása óta minden év március 3-án kerül megrendezésre világszerte.

A szervezetet azzal a céllal hozták létre 14 évvel ezelőtt, hogy a zene segítségével hívják fel a figyelmet az alapvető emberi jogok gyakorlásának szabadságára, illetve az ezzel kapcsolatos egyenlőtlenségekre, korlátokra, visszaélésekre, amelyek a világ különböző pontjain tapasztalhatók.

Szövegírók, zeneszerzők, zenészek, zenekarok hozzák ezen a napon közénk azoknak a szabadságjogoknak a művészi kivetüléseit, amelyek bár születésüktől fogva minden embert egyenlően megilletnek, mégis számtalan esetben csorbát szenvednek. Idetartoznak az élethez, a szabadsághoz való jog, a vélemény és kifejezés szabadsága, a törvény előtti egyenlőség, valamint az olyan gazdasági, szociális és kulturális jogok, mint a kulturális életben való szabad részvétel joga, az élelemhez, neveléshez és munkához való jog.

E rangos eseménysorozat keretein belül évente egyszer, egyetlen napon a világ szinte minden országában szerveznek zenei programokat, amik az emberi szabadság és az alkotói szabadság témakörében nyújtanak feledhetetlen művészeti élményt az eseményekre ellátogatóknak.

Az ingyenesen látogatható MUSIC FREEDOM DAY BUDAPEST programjában kiállítás megnyitó, koncertek, valamint élő zenére tánc improvizációk is lesznek. A koncertek után dj szettek zárásig.

Fellépők:
• Nagyvilág! Cru
• Demény Gergely
• Flow In
• Johnny K Palmer
• Song-Óra
• Dure Holiday
• Dj Waxman

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek